Νόστιμη και εύκολη φασολάδα

Υλικά για 4 άτομα

  • 500gr ξερά φασόλια μέτρια
  • 1 συσκευασία σάλτσα Μακεδονίας, "Αγρήμων"
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 3 κλωνάρια σέλινο χονδροκομμένο
  • 1 μικρή καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Παρασκευή συνταγής

Πρέπει να έχετε βάλει για 12 περίπου ώρες τα φασόλια σε νερό για να μουλιάσουν. Τα πλένετε καλά και τα βάζετε σε μια κατσαρόλα, με μπόλικο κρύο νερό, που να τα σκεπάζει. Τα αφήνετε να βράσουν για 5΄- 10'. Παράλληλα, σε μία άλλη κατσαρόλα έχετε βάλει σκέτο νερό να βράσει. Μόλις ολοκληρωθεί το βράσιμο των φασολιών, τα στραγγίζετε σε σουρωτήρι και πετάτε το νερό.

Στην βαθιά κατσαρόλα βάζετε το λάδι και προσθέτετε τα καρότα, τα βρασμένα φασόλια, το σέλινο και την σάλτσα Μακεδονίας, "Αγρήμων" και ανακατεύετε, να λαδωθούν. Προσθέτετε το βραστό νερό, τόσο που να καλύπτει τα υλικά και να εξέχει από πάνω 2 - 3 δάχτυλα.

Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε τα φασόλια για 40΄- 50΄, μέχρι να βράσουν και να χυλώσουν. 

Στο τέλος του μαγειρέματος προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι και λίγο φρέσκο ελαιόλαδο. Σερβίρετε τη φασολάδα αχνιστή, συνοδεύοντάς την με ελιές, καπνιστή ρέγγα και ψωμί με προζύμι!

Ετικέτες