Λαχανικά τουρλού με σάλτσα πικάντικη, "Αγρήμων"

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 συσκευασία σάλτσα πικάντικη, "Αγρήμων"
  • 1 χούφτα μπάμιες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 ματσάκι δυόσμο
  • 1 μεγάλη ντομάτα 
  • 2 πατάτες
  • 2 μέτριες πιπεριές (κέρατα)
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
  • 3 μέτρια κολοκυθάκια
  • 3 μέτριες μελιτζάνες (τσακώνικες)
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης
  • 200gr φρέσκα μανιτάρια
  • 4 - 5 σκελίδες σκόρδου
  • ½ φλιτζανάκι του καφέ ξίδι 
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Παρασκευή συνταγής

Πλένετε καλά όλα τα λαχανικά και ψιλοκόβετε τον μαϊντανό, τον δυόσμο και το σκόρδο. Τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες, τις πατάτες και τις πιπεριές,τα κόβετε σε ομοιόμορφα κομμάτια. Τις μπάμιες τις καθαρίζετε κόβοντας κυκλικά την κορυφή τους, τις αλατίζετε, προσθέτετε το ξίδι και τις αφήνετε για λίγο στον ήλιο, για να βγάλουν τα σάλια τους. Μετά τις περνάτε από το τηγάνι μέχρι να στεγνώσουν και έτσι να μην σαλιώσουν στο φαγητό. 

Την ντομάτα την ξεφλουδίζετε, αφαιρείτε τα σπόρια της και την κόβετε σε φέτες. Το ίδιο, σε φέτες κόβετε και τα κρεμμύδια.   

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C. Σε ένα μέτριο ταψί ανακατεύετε όλα μαζί τα λαχανικά (κολοκυθάκια, μελιτζάνες, πατάτα, πιπεριές, μανιτάρια, κρεμμύδια και μπάμιες). Ρίχνετε το μαϊντανό, το δυόσμο, το σκόρδο, την ψιλοκομμένη ντομάτα, την πικάντικη σάλτσα  "Αγρήμων", αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο. Ανακατέψτε καλά. Θέλουν ψήσιμο γύρω στη 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν και να μελώσουν τα λαχανικά.

Νερό δεν χρειάζεται να βάλετε από την αρχή για να δείτε πόσα υγρά θα βγάλουν τα λαχανικά μόνα τους. Αν όμως δείτε ότι  το φαγητό στέγνωσε, ρίξτε ένα ποτήρι νερό  το πολύ και συνεχίστε  το ψήσιμο.

Ετικέτες