Κόκκορας Παστιτσάδα

Υλικά για 6 άτομα

  • 1 κόκκορας, περίπου 3 κιλά, κομμένος σε μερίδες 
  • 2 συσκευασίες σάλτσα Κέρκυρας, "Αγρήμων" (Παστιτσάδα)
  • 1 κιλό μακαρόνια χοντρά 
  • 10 κόκκους πιπέρι 
  • 2 ποτήρια γλυκό κρασί
  • 3-4 φύλλα βασιλικό φρέσκο 
  • 1 φύλλο δάφνη 
  • 2 κουταλιές βούτυρο  
  • 250gr γραβιέρα 
  • Ελαιόλαδο 
  • Αλάτι και πιπέρι

Παρασκευή συνταγής

Καθαρίζετε και πλένετε τον κόκκορα. Τον σκουπίζετε καλά από τα νερά. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεστένετε ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κομμάτια του κόκκορα να ροδοψηθούν από όλες τις πλευρές. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε την δάφνη και σβήνετε το φαγητό ρίχνοντας λίγο λίγο το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέτετε την σάλτσα Κέρκυρας "Αγρήμων" και αφήστε το φαγητό για να βράσει  ο κόκκορας και να δέσει η σάλτσα του. 

Σε άλλη κατσαρόλα, σε άφθονο αλατισμένο νερό, βράζετε τα μακαρόνια, τα στραγγίζετε καλά και τα σοτάρετε στο φρέσκο βούτυρο. Όταν ο κόκκορας είναι έτοιμος και καλά μαγειρεμένος, αφαιρείτε τα κομμάτια του από την κατσαρόλα και ρίχνετε μέσα τα μακαρόνια.

Τά ανακατεύετε με τη σάλτσα και τα σερβίρετε σε μια μεγάλη πιατέλα, πασπαλίζοντας τα με γραβιέρα και βάζοντας από πάνω τις μερίδες του κόκκορα.

Ετικέτες