Κεμπάπ πολίτικο με σάλτσα Μεσογειακή, "Αγρήμων"

Υλικά για 4 άτομα

  • 250gr κιμάς μοσχαρίσιος
  • 250gr κιμάς αρνίσιος ή χοιρινός
  • ½ συσκευασία σάλτσα Μεσογειακή, "Αγρήμων"
  • 1 κρεμμύδι 
  • 2 σκελίδες σκόρδο 
  • Μπαχαρικά για τον κιμά: κύμινο, ρίγανη, μπαχάρι και κανέλα
  • 1 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • Ελαιόλαδο 
  • Αλάτι, πιπέρι και λίγη πάπρικα καυτερή 

Παρασκευή συνταγής

Ετοιμάζετε πρώτα τα λαχανικά, τα πλένετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και τον μαϊντανό. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την σάλτσα Μεσογειακή "Αγρήμων". Αφού στεγνώσουν, τα βάζετε σε ένα βαθύ μπολ και ρίχνετε μέσα τον κιμά, τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε όλα τα μπαχαρικά.  

Ζυμώνετε να ενωθούν καλά όλα τα υλικά. Επειδή είναι απαραίτητο στο κεμπάπ όλα να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα, μπορείτε να βάλετε το μείγμα στον πολυκόφτη και να πάρει την μορφή που χρειάζεται. Όταν είναι έτοιμος ο κιμάς, τον περνάτε σε καλαμάκια και του δίνετε το κλασικό μακρόστενο σχήμα του κεμπάπ.     

Τα ψήνετε σε καυτό φούρνο στο γκριλ ή στα κάρβουνα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα απέξω και να ψηθούν μέχρι μέσα. Μπορείτε να σερβίρετε με πίτες, γιαούρτι, τζατζίκι και ψητή ντομάτα.

Ετικέτες