Ταλιατέλες με καπνιστή πάπρικα, "Ηλίς", 400gr

Καινοτομία και παράδοση γευστικά «δεμένες»!

Προσωρινά μη διαθέσιμο

Κωδικός προϊόντος: 00001141

Η πεδιάδα της Ηλείας, με τις εκβολές του Αλφειού είναι η μεγαλύτερη της Πελοποννήσου. Η φήμη της ήταν μεγάλη απ' τα παλιά χρόνια. Όλη η ύπαιθρος τριγύρω, είναι σπαρμένη σιτάρι, καλαμπόκι κι άλλων λογιών δημητριακά. Ακόμη και σήμερα αυτές είναι από τις βασικές γεωργικές καλλιέργειες κι ασχολίες. Μαζί και τ' αμπέλια, οι πατάτες,  τα γλυκά καρπούζια, πεπόνια κι όλα τα εσπεριδοειδή.

Σ’ αυτή την ευλογημένη και γόνιμη γη δημιουργήθηκε η εταιρεία ΗΛΙΣ και η παραγωγή των πρώτων υλών των εξαιρετικά ποιοτικών προϊόντων της. Άλλωστε από την Πελοπόννησο ξεκίνησε η σύγχρονη παραγωγή ζυμαρικών. Στο  Ναύπλιο, το πρώτο μισό του 19ου αιώνα, το 1824, λειτούργησε η πρώτη «Φάμπρικα Μακαρονιών», αλλάζοντας τις συνήθειες των ελληνικών νοικοκυριών που μέχρι τότε χρησιμοποιούσαν μόνο τα ζυμαρικά που έφτιαχναν όπως οι χυλοπίτες και ο τραχανάς.

Λίγοι γνωρίζουν ότι η λέξη «μακαρόνια» είναι ελληνική και ότι τα έτρωγαν στην αρχαία Ελλάδα. Η Ελληνική Μυθολογία αναφέρει ότι ο Ήφαιστος δημιούργησε ένα εργαλείο που έφτιαχνε κορδόνια από ζύμη. Έφτιαχνε «μακάρια»,  δηλαδή  τρόφιμα που παρασκευάζονταν από σιτάρι και συμβόλιζαν την αναγέννηση. Στην αρχαία Ελλάδα όμως  υπήρχε και  το «λάγανον» που στη συνέχεια συναντάται ως «laganum» και τώρα λέγεται λαζάνι!Σήμερα τα  ζυμαρικά αποτελούν την πιο αγαπημένη τροφή του πλανήτη και έχουν και τη δική τους παγκόσμια ημέρα την 25η Οκτωβρίου. Κορυφαία είναι η  Ιταλική κυριαρχία με 600 περίπου διαφορετικά είδη παραγωγής και πρώτη θέση στην κατανάλωση ζυμαρικών, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην τέταρτη.

Τα ζυμαρικά είναι μια νόστιμη, ωφέλιμη τροφή που μαγειρεύεται γρήγορα, εύκολα και με πάρα πολλούς τρόπους, που βρίσκονται στη βάση της διατροφικής μεσογειακής πυραμίδας. Δεν  παχαίνουν, δεν κάνουν κυτταρίτιδα, δεν αυξάνουν το κοιλιακό πάχος και δεν επιβαρύνουν το ζάχαρο .

Μία μικρή μερίδα ζυμαρικών (140 γρ) περιέχει λιγότερο από 1 γρ λίπους, 220 θερμίδες, (το 15% των ημερήσιων θερμιδικών απαιτήσεων), ενώ περιέχει 43 γρ υδατάνθρακες και 8γρ πρωτεΐνες. Είναι  πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες, σίδηρο (συμβολή στην παραγωγή αιμοσφαιρίνης), σελήνιο (ισχυρότατο αντιοξειδωτικό), ασβέστιο (ενδυνάμωση οστών), φώσφορο, πρωτεΐνες και βιταμίνες του συμπλέγματος Β (Θιαμίνη, Ριβοφλαβίνη, Νιασίνη, φολικό οξύ), ενώ περιέχουν ελάχιστα λιπαρά, χοληστερόλη και νάτριο. Επίσης, οι πρωτεΐνες που περιέχουν είναι υψηλής ποιότητας και εύπεπτες, γεγονός ιδιαίτερα ελκυστικό για βρέφη, παιδιά που βρίσκονται σε ανάπτυξη, ασθενείς με χρόνιες παθήσεις και ηλικιωμένους που έχουν ανάγκη για υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες.Τέλος, ο χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης των σύνθετων υδατανθράκων, όπως τα ζυμαρικά, απορροφώνται σταδιακά από τον οργανισμό και δεν αυξάνουν απότομα τη γλυκόζη στο αίμα, επιφέροντας  πιο γρήγορο κορεσμό. Ειδικά δε τα μακαρόνια  ολικής αλέσεως, αποτελούν ιδανικό και εύπεπτο γεύμα πλούσιο σε ενέργεια και φυτικές ίνες, όταν μαγειρευτούν με σωστό και υγιεινό τρόπο.

Οι συσκευασίες της εταιρείας είναι φτιαγμένες με  ελληνικά αυθεντικά προϊόντα και αγνά υλικά. Δουλεύοντας με αγάπη και μεράκι και εξοπλισμένη με σύγχρονες εγκαταστάσεις έκτασης 1.000 τμ στην περιοχή Θολό του Νομού Ηλείας, η εταιρεία ΗΛΙΣ αναπτύσσεται και δομεί σχέσεις εμπιστοσύνης, χτίζοντας μια εταιρεία ταυτισμένη τόσο με ποιοτικά παραδοσιακά ζυμαρικά όσο και με πιο ιδιαίτερες γεύσεις που σκοπό έχουν να γοητεύσουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Μια ιδιαίτερη συσκευασία ταλιατέλες, με μοναδική γεύση που τα συστατικά της είναι 100% σιμιγδάλι σκληρού σίτου, πολτός τομάτας, κρεμμύδι και καπνιστή γλυκιά πάπρικα. Η διατροφική αξία ανά 100γρ προϊόντος μας δίνει ενέργεια 363,4 kcal και Λιπαρά 0,2gr, από τα οποία κορεσμένα είναι το 40,9%.  Έχει επίσης υδατάνθρακες 79,7gr (από τους οποίους τα σάκχαρα είναι  1,7gr, οι πρωτεΐνες 10,7gr και το αλάτι 0,11gr).

Ηλίς

Η αλήθεια είναι ότι η εταιρεία μας ξεκίνησε με πλεονεκτήματα…..Το 1967, ο νερόμυλος που προϋπήρχε από τα χρόνια της τουρκοκρατίας μετατρέπεται σε κυλινδρόμυλο από τον προπάππο μας Θεόδωρο Ι. Γιανναρά.Το 1973 ο ίδιος κυλινδρόμυλος εκσυγχρονίζεται από τον παππού μας Ιωάννη Θ. Γιανναρά και το 1996, ο κυλινδρόμυλος περνάει στην ιστορία δίνοντας τη σκυτάλη της τεχνογνωσίας και της πείρας τεσσάρων γενεών στα άλευρα, στην οικογένεια του Θεοδώρου Ι. Γιανναρά όπου και αποφασίζει την ίδρυση της ΗΛΙΣ και η σύγχρονη ιστορία μας αρχίζει...

Γιατί εμείς αποδεικνύουμε ότι είμαστε μια αμιγώς ελληνική οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής παραδοσιακών ζυμαρικών φυσικής αποξήρανσης, αλλά πλέον ενθαρρύνουμε την διαφορετικότητα και την πρωτοβουλία.

Ο τόπος μας, οι πρώτες ύλες, η εμπειρία,το μεράκι και η αγάπη γι’ αυτό που δημιουργούμε, ήταν  πάντα τα πολύτιμα εφόδια και εργαλεία μας.  Στα παραπάνω, προσθέσαμε την ανάγκη για διαρκή ανάπτυξη νέων προϊόντων, με το σχεδιασμό και την εφαρμογή διαδικασιών με στόχο τη δημιουργία σταθερά ποιοτικού προϊόντος.

Αυτή η συνεχής βελτίωση των επιχειρηματικών μας επιδόσεων, που επιτυγχάνει τη βέλτιστη ικανοποίηση των πελατών μας (συνεργάτες και καταναλωτές) με την ταυτόχρονη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για αυτούς ( λαμβάνοντας υπόψη τους ισχύοντες κανονισμούς, τις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις καθώς και τις περιβαλλοντικές πλευρές των δραστηριοτήτων μας), μας  οδήγησε στην κατάκτηση του Βραβείου ανώτερης γεύσης, μια Διεθνής Διάκριση για την ΗΛΙΣ από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας (iTQi) για το κριθαράκι Ήλις το 2015 (Superior Taste Award – 2 αστέρια, από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας iTQi – με έδρα τις Βρυξέλλες), από μια κριτική επιτροπή που επιλέγεται  από τις 15 πιο αναγνωρισμένες Ευρωπαϊκές ενώσεις αρχιμαγείρων και από την Διεθνή Ομοσπονδία Γευσιγνωσίας (ASI).

Η εταιρεία ΗΛΙΣ προχωρά και σχεδιάζει νέα προϊόντα, που θα ικανοποιούν πάντοτε

·       τις απαιτήσεις του πελάτη ή της αγοράς (νέες τάσεις στα τρόφιμα, κ.λπ)

·       τον κύκλο ζωής των προϊόντων, ώστε να είναι πάντα φρέσκα

·       τις εφαρμόσιμες κανονιστικές διατάξεις και νομικές απαιτήσεις

·       τις απαιτήσεις που προέρχονται από προηγούμενους παρόμοιους σχεδιασμούς

·       τους τεχνικούς περιορισμούς εξοπλισμού-υλικών

·       την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών

Το επιχειρηματικό όραμα παραμένει πάντοτε το ίδιο. Η εταιρεία ΗΛΙΣ είναι αφοσιωμένη στην προσφορά προϊόντων υψηλής ποιότητας που συμβάλλουν στην υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή της σύγχρονης οικογένειας, στη διαρκή δημιουργία με σεβασμό την παράδοση και υποστήριξη της αυθεντικότητας, της αγνότητας και της απλότητας.

Ηλεία

Ο νομός Ηλείας βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της Πελοποννήσου και βρέχεται από το Ιόνιο Πέλαγος που του χαρίζει εκπληκτικές παραλίες. Πρωτεύουσα του νομού είναι ο Πύργος και οι σημαντικότερες περιοχές είναι η Αμαλιάδα, τα Λεχαινά, η Αρχαία Ολυμπία και η Ζαχάρω. Η περιοχή πήρε το όνομά της από τον βασιλιά Ηλείο, ενώ η πρωτεύουσα του νομού οφείλει το ονομά της σε ένα ψηλό πύργο, ο οποίος κατασκευάστηκε από τον Ιωάννη Τσερνώτα.

Η μεγαλύτερη όμως σε έκταση πόλη του νομού είναι η Αμαλιάδα, χτισμένη σε ύψωμα, με υπέροχη  θέα, όπως και το μοναστήρι της Παναγίας στην Φραγκαβίλα, που χρονολογείται από τον 11ο αιώνα.  Η περιοχή διαθέτει και υπέροχες παραλίες όπως η Κουρούτα, το Παλούκι, τα Σαβάλια και τα Δουνέικα. Ονομαστή φυσικά είναι η Ζαχάρω που διαθέτει την πιο μακροσκελή παραλία της Ευρώπης, πάνω από 60χλμ. με λευκή άμμο.Στα όρια αυτής της περιοχής βρίσκεται και το χωριό Θολό με τις σύγχρονες εγκαταστάσεις έκτασης 1.000 τμ  της εταιρείας ΗΛΙΣ. Πολύ κοντά στην Ζαχάρω βρίσκεται η πασίγνωστη περιοχή Καϊάφα για τα ιαματικά της λουτρά, ιδανικό μέρος για να απολαύσετε περιποιήσεις Spa. 

Πηγαίνοντας ανατολικά από τον  Πύργο, πάμε στην Αρχαία Ολυμπία. Είναι ο δρόμος που ακολουθούν χιλιάδες Έλληνες και ξένοι για να επισκεφθούν τα πανανθρώπινα ιερά χώματα που αντανακλούν τα  ιδανικά των Ολυμπιακών Αγώνων.Στη δυτική άκρη της Αχαΐας κατηφορίζει ο εύφορος κάμπος της Ηλείας. Η Μανολάδα φημίζεται για τα εκλεκτής ποιότητας καρπούζια, τις φράουλες, το τυρί και το πρόβειο γιαούρτι της. Ακόμη πιο νότια υπάρχουν τα Λεχαινά, η λίμνη Κοτύχι, οι Αλυκές, η Μυρσίνη με τις εγκαταστάσεις και το οινοποιείο του Κτήματος ΠΑΛΙΟΜΥΛΟΣ και η Κυλλήνη με τα λουτρά της. Η Κυλλήνη βρίσκεται δυτικά των Λεχαινών με το κάστρο και τα φημισμένα λουτρά της που βρίσκονται σε  ένα όμορφο δάσος ευκαλύπτων. Τα νερά των εφτά πηγών τους είναι κατάλληλα για λούσεις, ρινοπλύσεις και εισπνοές, που έχουν ευεργετικά αποτελέσματα σε βρογχικές παθήσεις, άσθμα και άλλες αναπνευστικές διαταραχές.

Η Ανδραβίδα φημισμένη διεθνώς για τα εκτροφεία αλόγων της, το Βαρθολομιό, η κωμόπολη Γαστούνη, η τεχνητή λίμνη του Πηνειού και το Κατάκολο είναι επίσης πόλοι έλξης επισκεπτών. Για όσους όμως ψάχνουν για ήρεμες,  ξεκούραστες και εναλλακτικές διακοπές ιδανικός προορισμός  είναι η ορεινή Ηλεία.  Το ορεινό τμήμα της Ηλείας προσφέρεται για ατελείωτους περιπάτους στο δάσος με θέα τα πανέμορφα τοπία. Προσφέρει την μοναδική ευκαιρία επαφής με τη φύση,  μακριά από το θόρυβο και το άγχος της πόλης. Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Άννα,το Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος είναι μερικά από τα όμορφα χωριά της ορεινής Ηλείας.