Σόδα "Χιώ" γυάλινη φιάλη 250ml

Με φυσικό έλαιο μαστίχας Χίου

Προσωρινά μη διαθέσιμο

Κωδικός προϊόντος: 00000021

Η μαστίχα είναι ένα από τα ιδιαίτερα δώρα του θεού στη χώρα μας. Αυτό το εξαιρετικό φυτό που δεν φυτρώνει και δεν αναπτύσσεται αλλού, παρά μόνο στη Χίο. Η μαστίχα, που εκτός από την ωραία φυσική της γεύση και το μοναδικό άρωμά της, προσφέρει και σημαντικά οφέλη για την υγεία. 

Προφανώς το μαστιχόδενδρο και η μαστίχα Χίου, ήταν γνωστά από την αρχαιότητα, όπου ο Ηρόδοτος καταγράφει τη συνήθεια της μάσησης του αποξηραμένου ρητινώδους υγρού, που ρέει από το φλοιό του μαστιχόδενδρου. Ακόμη, σε ιατρικά κείμενα της ύστερης αρχαιότητας συναντάται πληθώρα ιατρικών συνταγών, με κύριο συστατικό τη μαστίχα, την οποία θεωρούσαν ευεργετική για την ανθρώπινη υγεία και της απέδιδαν πολλές ιδιότητες. Συνήθως τη χρησιμοποιούσαν σε συνδυασμό με άλλα φυσικά υλικά για τη θεραπεία πλήθους ασθενειών.

Και πράγματι, λόγω της ισχυρής αντιφλεγμωνόδους δράσης του ελεανολικού και ολεανολικού οξέος (3-οξοτριτερπένιο), η μαστίχα δρα επουλωτικά στις φλεγμονές συγκεκριμένων οργάνων ξεκινώντας από περιοδοντίτιδες, οισοφαγίτιδες, γαστρίτιδες, δωδεκαδακτυλικό έλκος μέχρι τις κολίτιδες και τις αιμορροΐδες. Επίσης αποτρέπει την εμφάνιση συμπτωμάτων δυσπεψίας ή τυμπανισμού, ενώ παράλληλα διευκολύνει την πέψη από την αντανακλαστική έκκριση σιέλου και γαστρικού υγρού κατά το μάσημα της μαστίχας.

Ακόμη, θεωρείται αναλγητικό, αντιβηχικό, ορεξιογόνο, αφροδισιακό, στυπτικό, ερυθροποιητικό, διουρητικό, αποχρεμπτικό και αιμοστατικό. Η μαστίχα μνημονεύεται ως το παραδοσιακό αντίδοτο έναντι αποστημάτων, ακμής, καρκίνου, έλκους και καρκινωμάτων, κακοήθους φλύκταινας, καρδιοδυνίας, κονδυλώματος, ατονίας, ουλίτιδας, δυσοσμίας του στόματος, λευκόρροιας, μαστίτιδας, φυμάτων και αθηροσκλήρωσης, με συνέπεια την ελάττωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων.

Φυσικά, καθοριστική είναι η χρήση της μαστίχας σε προϊόντα που συνδέονται με την στοματική υγεία. Είναι κατάλληλη για την παρασκευή οδοντόκρεμας, προσφέρει καθαρή αναπνοή και εκλύει την περιττή υγρασία του στόματος. Έχει ήδη αποδειχθεί πως η προσθήκη φυσικής μαστίχας Χίου σε οδοντόκρεμες, διαλύματα πλύσης και αποσμητικά στόματος, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα των ιστών μεταξύ των δοντιών και των ούλων, δρώντας έτσι ενάντια στο σχηματισμό πλάκας και άλλων περιοδοντικών παθήσεων.

Στη σύγχρονη κοσμετολογία, το μαστιχέλαιο, λόγω του ουρσολικού οξέος και του ισομερούς του, ολεανολικού οξέος, χρησιμοποιείται σε σκευάσματα που προορίζονται για την ενίσχυση της τριχοφυίας και την προστασία από ερεθισμούς του τριχωτού της κεφαλής. Επιπλέον, οι εταιρείες καλλυντικών και αρωμάτων χρησιμοποιούν το μαστιχέλαιο, σαν αιθέριο έλαιο, στην παρασκευή αρωμάτων και κρεμών προσώπου, καθώς το ουρσολικό οξύ, μεταξύ των άλλων, αποκαθιστά τις δομές κολλαγόνου και την ελαστικότητα του δέρματος, μειώνοντας έτσι το χρόνο γήρανσής του.

Η μαστίχα χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική ως πρόσθετη ύλη στην παρασκευή μεγάλου αριθμού γλυκών, ζαχαρωτών και αρωματικών αρτοσκευασμάτων, ενώ στη μαγειρική προσδίδει διακριτικό άρωμα στο κρέας, το τυρί ή και ως μπαχαρικό. Στην ποτοποιία, χρησιμοποιείται για την παρασκευή λικέρ και ούζου, καθώς με την προσθήκη μαστίχας το ποτό αποκτά το άρωμά της και περιορίζεται η βλαπτική δράση της αλκοόλης.

Τέλος, η μαστίχα αποτελεί ιδανικό συντηρητικό τροφίμων, καθώς εμποδίζει την ανάπτυξη βλαβερών μικροοργανισμών σε αυτά, όπως Salmonella enteritidis, Staphylococcus aureus, Pseudomonas fragi, Candida albicans κ.α..

Αυτό το μοναδικό φυτό, έχει ως βάση των προϊόντων της η ΧΙΩ (Χιώ) μία εταιρεία εμπορίας καινοτόμων προϊόντων διατροφής. Αξιοποιώντας τις ευεργετικές ιδιότητες της μαστίχας, δημιουργεί τρόφιμα ευρείας κατανάλωσης που ικανοποιούν τις αισθήσεις, με την μοναδικότητα της γεύσης τους.

Ένα από αυτά τα προϊόντα είναι και η σόδα Χιώ. Συνδυάζοντας το φυσικό μαστιχέλαιο με τη σόδα, παράγεται αυτό το δροσιστικό και απολαυστικό ρόφημα διπλής χωνευτικής δράσης. Το προϊόν συσκευάζεται σε μπουκάλι (pet) πλαστικό και γυάλινο των 250ml.  Η εταιρεία όμως συνεχίζει και οραματίζεται συνεχώς τη δημιουργία νέων προϊόντων με μοναδικό συστατικό την φύση!

Χιώ

Το πιο γευστικό «φάρμακο» της φύσης στον κόσμο!

Η μαστίχα είναι πραγματικά ένα δώρο της φύσης, ένα μοναδικό δώρο που μόνο η χώρα μας έχει σ’ ολόκληρη τη γη. Αυτό το μοναδικό δάκρυ της φύσης, με το ξεχωριστό άρωμα, γεύση και ιδιότητες ήταν η πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία της εταιρείας ΧΙΩ με στόχο την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων που περιέχουν ή στηρίζονται στη μαστίχα.

Η καθημερινή μάσηση της μαστίχας, κυρίως στην ακατέργαστη μορφή της (κρύσταλλοι ή ‘δάκρυα’ μαστίχας) αλλά και με τη μορφή σκόνης, κουφέτων (τσίχλας) ή μαστιχέλαιου, πέραν της ωραίας φυσικής γεύσης και φρεσκάδας που αποδίδει, έχει σημαντικά αποτελέσματα στην προστασία και στη διατήρηση της υγείας μας, μέσω ποικίλων επιδράσεων στον οργανισμό μας.

Σήμερα οι μελέτες συνηγορούν ώστε η μαστίχα να θεωρείται ότι έχει αναλγητική, αντιβηχική, ορεξιογόνα, αφροδισιακή, στυπτική, ερυθροποιητική, διουρητική, αποχρεμπτική και αιμοστατική δράση. Η μαστίχα μνημονεύεται ως το παραδοσιακό αντίδοτο έναντι αποστημάτων, ακμής, καρκίνου, έλκους και καρκινωμάτων, κακοήθους φλύκταινας, καρδιοδυνίας, κονδυλώματος, ατονίας, ουλίτιδας, δυσοσμίας του στόματος, λευκόρροιας, μαστίτιδας, φυμάτων και αθηροσκλήρωσης.

Με αυτό το εξαιρετικό προϊόν η εταιρεια ΧΙΩ, δημιουργεί τρόφιμα ευρείας κατανάλωσης και αυθόρμητης αγοράς που ικανοποιούν τις αισθήσεις, με την μοναδικότητα της γεύσης της Μαστίχας. Ένα από αυτά τα καινοτόμα προϊόντα είναι και η σόδα Χιώ που σας προτείνουμε στο e-clectic.gr

Συνδυάζοντας το φυσικό μαστιχέλαιο με τη σόδα, παράγουμε αυτό το δροσιστικό και απολαυστικό ρόφημα διπλής χωνευτικής δράσης. Το προϊόν συσκευάζεται σε μπουκάλι (pet) πλαστικό και  γυάλινο των 250ml.  

Χίος

Η Χίος είναι το πέμπτο σε μέγεθος νησί της Ελλάδας, με μήκος ακτών 213 χιλιόμετρα.  Πρωτεύουσα είναι η πόλη της Χίου ( η Χώρα) που είναι και το κύριο λιμάνι του νησιού. Στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, η Περιφερειακή Ενότητα Χίου αποτελείται από τα νησιά Χίος, Ψαρά, Αντίψαρα και Οινούσσες. Διαιρείται διοικητικά σε τρεις δήμους, των Οινουσσών, της Χίου και των Ψαρών. Ο Δήμος Χίου είναι ο μεγαλύτερος με τη Χώρα και 64 χωριά.

Το έδαφος της Χίου είναι κυρίως ορεινό, με λίγες πεδινές εκτάσεις μόνο στα νότια και ανατολικά του νομού ενώ στα βόρεια βρίσκεται η οροσειρά Πελιναίο με κορυφή τον Άγιο Ηλία (1.297 μ.). Το νησί είναι γνωστό για τα γραφικά του τοπία, αλλά και για το εύκρατο μεσογειακό κλίμα με ήπιους χειμώνες και με σπάνιες βροχές το καλοκαίρι. Οι άνεμοι συνήθως πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί και η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 28-29 βαθμών Κελσίου.

Οι περιηγήσεις κάθε επισκέπτη στη Χίο δεν μπορούν παρά να περιλαμβάνουν επισκέψεις στα περίφημα Μαστιχοχώρια, με στάσεις στα χωριά Πυργί, Oλύμποι, Mεστά,  Aρμόλια, Καλαμωτή και Κώμη. Στην κεντρική Χίο, θα απολαύσετε το οροπέδιο Aίπος και θα σταθείτε, στα Aυγώνυμα, στον Ανάβατο, τη Μονή Μουνδών,  το Σιδηρούντα και στις Kαρυές. Στη Βόρεια Χίο θα γνωρίσετε γραφικά χωριά όπως το γνωστό κεφαλοχώρι Βολισσός, τα Kουρούνια, την Aγία Mαρκέλλα, την Ποταμιά και το  χωριό Mελανιός με το μνημείο της σφαγής του 1822. Ανατολικά του νησιού δεσπόζει το βουνό Πελινναίο.  Εδώ  τα ναυτικά Καρδάμυλα, αξίζουν την προσοχή σας. Τα Καμπιά, οι Κηπουριές, το Πιτυός, προσφέρουν σπιτικό φαγητό και οι παραλίες του Ναγού και του Γιόσωνα είναι ιδανικές για κολύμπι.

Η Χίος είναι ένα ευλογημένο νησί, με πλούσιο έδαφος και άριστο μεσογειακό κλίμα το οποίο ευνοεί την παραγωγή πολλών, διαφορετικών και ποιοτικών προϊόντων. Και είναι τόσα πολλά, που από μόνα τους αποτελούν λόγο να ταξιδέψει κάποιος στο νησί. Αξίζει να γευτείτε το μαστέλο, είδος αγελαδινού και κατσικίσιου τυριού, κοπανιστή, ιδιαίτερο πικάντικο τυρί παρασκευασμένο με παραδοσιακό τρόπο, τηγανητά ντοματοπιτάρια, αβγοκαλάμαρα, αθερινόπιτα (μπεγότο), λαγό, πλιγούρι, κρέας κυδωνάτο. Εξαιρετικά είναι και τα οπωροκηπευτικά όπως μανταρίνια, βύσσινα, ζουμερά τοματίνια, μελιτζάνες. Δοκιμάστε πρωτότυπα λικέρ και ό,τι περιέχει το μαστιχοφόρο σχίνο. Γλυκά κουταλιού (συκαλάκι, μελιτζανάκι, χουρμάς κ.α.), μαρμελάδες σε διάφορες γεύσεις και γλυκά ταψιού θα απογειώσουν τον ουρανίσκο σας. Παστέλια, υποβρύχια, χαλβαδόπιτες, μαστιχάκια, αμυγδαλωτά, κουρκουμπίνια θα σας γλυκάνουν πάντα με άρωμα μαστίχας. Γευθείτε το τοπικής εμπνεύσεως γιαούρτι, αρωματισμένο με μαστίχα!

Φυσικά τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η Μαστίχα! Γι’ αυτό, πριν φύγετε από τη Χίο, πρέπει να φροντίσετε να προμηθευτείτε προϊόντα μαστίχας ανάλογα με τις ανάγκες σας και τα γούστα σας. Τσίχλες, ούζο, λικέρ, καραμέλες, πολλά και διάφορα γλυκά, είδη προσωπικής περιποίησης, αρώματα, καλλυντικά & μακιγιάζ, αρωματικά φυσικά σαπούνια και κεριά και ότι άλλο βάζει ο νους σας, πάντα με το μεθυστικό, θεραπευτικό άρωμα της και τις μαγικές της ιδιότητες... 

Μεγάλη παράδοση έχει το νησί και στην ποτοποιία. Δεκάδες οικογενειακές επιχειρήσεις, παράγουν εκλεκτά ούζα, αρωματικά λικέρ, δυνατή σούμα (είδος τσίπουρου από απόσταξη σύκων), αλλά και κρασιά κυρίως κόκκινα, άριστης ποιότητας, όπως το φημισμένο από την αρχαιότητα «Αριούσιο Οίνο».