Νέο

Σοκολάτα γάλακτος με καρύδα και παπάγια 100 γρ

Γιατί το ωραίο πρέπει και να είναι και να φαίνεται !!

Προσωρινά μη διαθέσιμο

Κωδικός προϊόντος: 00001311

Με τον όρο σοκολάτα περιγράφεται μία σειρά από προϊόντα τα οποία έχουν ως βασικό συστατικό το κακάο,που προέρχεται από το κακαόδεντρο. Αποτελεί ένα από τα βασικά συστατικά στη ζαχαροπλαστική, σε γλυκά, παγωτά, μπισκότα καθώς και άλλα που περιέχουν ζάχαρη. Σοκολάτα επίσης ονομάζεται και το ζεστό ρόφημα (αφέψημα) με βάση τη σοκολάτα. Αυτός που έφερε το κακάο στην Ευρώπη ήταν ο Cortez.

Οι Αζτέκοι χρησιμοποιούσαν τους καρπούς του κακάο - αφού πρώτα τους έκαναν σκόνη - για την παρασκευή ενός ροφήματος που το ονόμαζαν "Choclatl". Το ρόφημα αυτό, στο οποίο πρόσθεταν και άλλα μπαχαρικά, το έπιναν ζεστό και θεωρούσαν ότι ήταν χωνευτικό, δυναμωτικό και το καλύτερο φάρμακο της εποχής εκείνης, κάτι που μπορούσε να γιατρέψει οποιαδήποτε πάθηση.

Για πρώτη φορά σοκολάτα σε στερεά μορφή παρασκεύασε το παραδοσιακό κατάστημα του Λονδίνου "Ο Μύλος του Καφέ", που το 1674 παρουσίασε σοκολατένια ραβδάκια "αλά ισπανικά".

Υπάρχουν πολλά είδη σοκολάτας. Μερικά από τα δημοφιλέστερα στην Ελλάδα,αλλά και αλλού, είναι:

Κουβερτούρα (πικρή)

Σοκολάτα υγείας (σκούρα)

Σοκολάτα γάλακτος

Αμυγδάλου

Πραλίνας φουντουκιού

Λευκή

Μαύρη

Δεδομένου ότι η σοκολάτα αφενός περιέχει ζάχαρη και αφετέρου είναι αγαπητό έδεσμα των παιδιών, θεωρείται ότι κάνει κακό στην υγιεινή των δοντιών τους, όταν δεν συνοδεύεται από συχνό καθάρισμα των δοντιών. Επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει πως βοηθά στην καταπολέμηση του άγχους και παράλληλα ενισχύει τη μνήμη για αυτό τον λόγο οι ψυχολόγοι την προτείνουν σε μαθητές, ιδιαίτερα κατά την περίοδο εξετάσεων. Μάλιστα, σύμφωνα με παλαιότερες έρευνες, η μαύρη σοκολάτα προλαμβάνει τις καρδιαγγειακές παθήσεις και μειώνει την αρτηριακή πίεση.

Η κατανάλωση μίας μαύρης μπάρας σοκολάτας θα βοηθήσει το σώμα να αποφύγει τις συνέπειες του στρες, αλλά θα ενισχύσει τη δύναμη του εγκεφάλου όταν το χρειάζεται πραγματικά. Η κατανάλωση κακάου πλούσιου σε φλαβανόλες αυξάνει τη ροή του αίματος σε βασικά μέρη του εγκεφάλου για 2 έως 3 ώρες, γεγονός που θα μπορούσε να βελτιώσει την απόδοση και την επαγρύπνηση βραχυπρόθεσμα,ως αποτέλεσμα της αυξημένης παροχής ενέργειας στον ανθρώπινο οργανισμό.

Η εταιρεία ΤΑ ΚΑΛΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΛΥΔΙΑΣ μας παρουσιάζει εδώ μιά σειρά από ανάγλυφες χειροποίητες σοκολάτες βασισμένες σε πρωτότυπες δικές της ιδέες, συνυφασμένες όμως πάντα με την νοοτροπία του Έλληνα καταναλωτή.

Χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες.Την συσκευασμένη των 100 γρ και την χύμα του ενός κιλού.Οι γεύσεις και στις δύο κατηγορίες ανέρχονται σε δέκα. Επτά από αυτές βασίζονται στην σοκολάτα υγείας και οι υπόλοιπες τρείς στην σοκολάτα γάλακτος.

Εδώ στο e-clectic.gr, σας παρουσιάζουμε κατ'αποκλειστικότητα και τις δέκα ξεχωριστές σοκολάτες της εταιρείας, προκαλώντας σας να τις δοκιμάσετε ανεπιφύλακτα. Καλή σας απόλαυση !!

 

Τα Καλούδια της Λυδίας

Η εταιρεία ΤΑ ΚΑΛΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΛΥΔΙΑΣ είναι μιά μικρή οικογενειακή επιχείρηση, η οποία ξεκίνησε το 2013

με την αντιπροσώπευση Ελληνικών παραδοσιακών τροφίμων. Από το 2017,παράλληλα με την προαναφερθείσα

δραστηριότητα,άρχισε η παραγωγή χειροποίητης σοκολάτας,βασισμένης σε πρωτότυπες δικές τους ιδέες.

Η αρχική τοποθέτηση σε σημεία των Αθηνών στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία την χρονιά που μας πέρασε.

Γιά την τρέχουσα χρονιά ο στόχος που τέθηκε είναι η καλύτερη κάλυψη της περιοχής των Αθηνών καθώς

και η επέκταση στην επαρχία.

Γιά την παραγωγή της σοκολάτας,υφίσταται συνεργασία με μιά μικρή βιοτεχνία σοκολάτας στην περιοχή

της πρωτεύουσας,με αρκετά μεγάλη εμπειρία στην παραγωγή του συγκεκριμένου είδους.Διαθέτει σύγχρονο

εξοπλισμό και όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές και πιστοποιήσεις,έτσι ώστε να μπορεί να εγγυηθεί

το καλύτερο ποιοτικό αποτέλεσμα.

Η βασική φιλοσοφία της εταιρείας συνίσταται στην φράση....

Παράγουμε σοκολάτες με βάση τις δικές μας ιδέες, ιδέες πρωτότυπες αλλά και συνυφασμένες με την νοοτροπία του Έλληνα καταναλωτή !!  

Χαλάνδρι Αττικής

Το Χαλάνδρι είναι αστική περιοχή και δήμος του Βόρειου τομέα της Περιφέρειας Αττικής με περίπου 74.000 κατοίκους το 2011  και έκταση 10,805 τετρ.χλμ. Με ιστορική έδρα την αρχαία Φλύα, τόπο καταγωγής του Ευρυπίδη, το Χαλάνδρι είναι προσβάσιμο από σημαντικούς αυτοκινητοδρόμους όπως η Αττική Οδός,η Κηφισίας και η Μεσογείων και εξυπηρετείται μεταξύ άλλων από τους σταθμούς του Μετρό και του Προαστιακού, Χαλάνδρι, Πλακεντίας και Νομισματοκοπείο. Γειτνιάζει με τους δήμους Αμαρουσίου,Βριλλησίων,Ψυχικού,Αγίας Παρασκευής και Παπάγου-Χολαργού.

H προέλευση της ονομασίας Χαλάνδρι δεν έχει προσδιοριστεί με σαφήνεια,καθώς διάφορες θεωρίες υφίστανται για την ετυμολογία του ονόματος.Η ονοματολογική έρευνα στον χώρο τής γλωσσολογίας έχει οδηγήσει στην αναγωγή τού τοπωνυμίου σε τύπο χαλάδρι η χαράδρι, που είναι υποκοριστικό τής λέξης χαράδρα και οφείλεται στην αρχική μορφή τού εδάφους στην περιοχή. Γεωγραφικά το Χαλάνδρι εκτείνεται σε συστάδα λόφων στους πρόποδες του Πεντελικού Όρους.

Κατά την αρχαιότητα το Χαλάνδρι αποτελούσε τον Αθηναϊκό Δήμο Φλύας, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση του Κλεισθένη. Σήμερα συνιστά εύρωστη και όμορφη περιοχή στο βόρειο τομέα της Αθήνας. Ο κύριος όγκος των κτιρίων έχει οικοδομηθεί τα τελευταία 30 χρόνια, αν και κάτοικοι διαμένουν στο Χαλάνδρι τουλάχιστον έναν αιώνα. Οι αρχαίοι μελετητές αναφέρονται στην ονομασία "Φλύα" που προέρχεται από το ρήμα "φλει" και το οποίο σημαίνει "ευκαρπεί", καθώς η γη των Χαλανδραίων είναι πλούσια σε βλάστηση. Ο δήμος Φλύας πρωτοκατοικείται κατά την Προϊστορική Περίοδο,ενώ στους κλασικούς χρόνους εμφανίζεται ως τόπος καταγωγής πολλών επιφανών πολιτών της εποχής, όπως ο Ευρυπίδης και ο Θεμιστοκλής, ενώ κατά τους Ρωμαϊκούς και Πρωτοχριστιανικούς χρόνους λεηλατείται και ερημώνεται.

Με την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Τούρκους, τα βοσκοτόπια του Χαλανδρίου περιέρχονται διά διανομής ή διά χρησικτησίας σε Έλληνες κτηνοτρόφους και γεωργούς. Σταδιακά το προάστιο αποτελεί πόλο προσέλκυσης ευπόρων ατόμων της αστικής τάξης των Αθηνών οι οποίοι αγοράζουν οικόπεδα με μεγάλους κήπους και κτίζουν διώροφες επαύλεις. Τέτοιες μονοκατοικίες - επαύλεις με τεράστιο κήπο- υπήρχαν εκατοντάδες μέχρι την δεκαετία του 1980, αλλά σήμερα έχουν απομείνει λιγοστές. Στα έτη του σύγχρονου ελληνικού κράτους το Χαλάνδρι εμφανίζεται στη διοικητική αρμοδιότητα των Αθηνών. Το 1910 τίθεται σε εφαρμογή το πρώτο σχέδιο πόλεως και το 1925 αποσπάται από το δήμο της Αθήνας και αναγνωρίζεται ως αυτόνομη κοινότητα της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής.

Μετά τη μεταπολίτευση, το κέντρο της Αθήνας αντιμετώπισε σημαντικά προβλήματα, όπως το νέφος, το κυκλοφοριακό και το υψηλό κόστος ακινήτων. Έτσι στα χρόνια που ακολουθούν, η περιοχή Χαλανδρίου καθίσταται ιδιαιτέρως προσφιλής για τους κατοίκους του λεκανοπεδίου που αναζητούν ένα καλύτερο επίπεδο διαβίωσης απ'ότι στο ασφυκτικό τότε "κλεινόν άστυ". Λόγω της μεγάλης έκτασης του Δήμου, της αργής και σταδιακής ένταξης των εκτάσεών του στο σχέδιο πόλεως και του δυσπρόσιτου οικονομικά χαρακτήρα του, το Χαλάνδρι συνεχίζει να οικοδομείται έως και σήμερα. Όμως η καταστροφή έχει ήδη γίνει. Υπολογίζεται ότι κόπηκε το 90% των δένδρων του, ότι γκρεμίστηκε το 95% των επαύλεων μονοκατοικιών, και φυσικά των γραφικών ταβερνών του. Στη θέση τους ήρθαν πολυκατοικίες, μεγαθήρια πολυκαταστήματα, στοές, εταιρείες, πεζόδρομοι, κλπ. Στη σύγχρονη ιστορία της πόλης του Χαλανδρίου  έχει πλέον διαμορφωθεί ένας ιδιαιτέρως εύρωστος Δήμος που κατορθώνει να συνδυάσει την εμπορική του δύναμη με την κάλυψη των οικιστικών αναγκών αλλά και την εργασιακή εξυπηρέτηση στελεχιακού δυναμικού και εμπόρων. 

Η Ρεματιά Πεντέλης- Χαλανδρίου (Ποταμός Καλαμάς) είναι ένας από τους λίγους πνεύμονες πρασίνου που έχουν διατηρηθεί στην υπερκορεσμένη πρωτεύουσα της Αθήνας. Πηγάζει από το πλούσιο σε πηγές νερού Πεντελικό Όρος. Στο Χαλάνδρι υπάρχει ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση ως προς τη διαφύλαξής της με αιχμή το Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης - Χαλανδρίου που ιδρύθηκε το 1990 και έχει ως σκοπό τη διατήρηση της Ρεματιάς στη φυσική της κατάσταση χωρίς παρεμβάσεις που αλλοιώνουν τον χαρακτήρα της ως πνεύμονα πρασίνου.

Στη Ρεματιά Χαλανδρίου βρίσκεται και το Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς στο οποίο κάθε καλοκαίρι διοργανώνεται φεστιβάλ με θεατρικές και μουσικές παραστάσεις.

Το Χαλάνδρι αποτελεί εμπορικό κέντρο που συγκεντρώνει αγοραστικό κοινό από όλα τα βόρεια προάστια. Επίσης αποτελεί και εστία έντονης επιχειρηματικής δράσης με πληθώρα επιχειρήσεων μαζί με το γειτονικό Μαρούσι. Στη μεγάλη έκταση του δήμου εξάλλου υπάρχει χώρος για διευθέτηση των ποικίλλων ζωνών και αυτό φαίνεται πως έχει γίνει με μεγάλη επιτυχία, καθώς υπάρχουν ζώνες που θυμίζουν μεγαλούπολη και οικιστικές ζώνες που θυμίζουν επαρχιακή κωμόπολη. Ο Δήμος ειδικεύεται στο εμπόριο και στην παροχή υπηρεσιών. Στην πόλη εδρεύουν πολλές από τις μεγάλες ελληνικές εταιρείες,ενώ η περιοχή προσφέρει και πληθώρα επιλογών στον ιδιωτικό χώρο της Υγείας.