Νέο

Σαπούνι από μπύρα ΖΕΟΣ & λεβάντα 95gr

Προσωρινά μη διαθέσιμο

Κωδικός προϊόντος: 00004100

Το σαπούνι μπύρας είναι ένα ιδιαίτερο προϊόν ιδανικό γιά λούσιμο μαλλιών και καθαρισμό προσώπου. Χαρίζει στο σώμα ένα έντονα ευχάριστο άρωμα ενώ ταυτόχρονα δίνει στα μαλλιά όγκο και φωτεινότητα. Η βύνη και ο λυκίσκος (που περιέχουν πρωτεϊνες και βιταμίνη Β) επιδιορθώνουν τα αδύναμα μαλλιά και τους χαρίζουν ξανά την χαμένη τους λάμψη. Επίσης το σαπούνι μπύρας αποτελεί μιάς πρώτης τάξεως λύση για την επιδερμίδα και το πρόσωπο καθώς οι ευεργετικές ιδιότητες της μαγιάς επιβραδύνουν την παραγωγή σμήγματος ενώ ταυτόχρονα καταπολεμούν τα βακτηρίδια που την προκαλούν.Τέλος ο λυκίσκος επιβραδύνει την διαδικασία της γήρανσης καθώς, με συχνή χρήση, η επιδερμίδα αυξάνει την ενυδάτωση της και μειώνει τις ρυτίδες.

Τα σαπούνια με μπύρα ΖΕΟΣ που σας προτείνουμε εδώ, σε συσκευασία των 95 γρ.φτιάχνονται από μη παστεριωμένη (φρέσκια) μπύρα ΖΕΟΣ, αμυγδαλέλαιο, γλυκερίνη, τροποποιημένο φοινικέλαιο από ψύχα φοίνικα και αρώματα. Κυκλοφορούν σε 4 τύπους με άρωμα λεβάντας,μελιού,πορτοκαλιού και λεμονιού.

Δοκιμάστε τα και δώστε στην επιδερμίδα σας μιά ανάσα δροσιάς, λάμψης και αρωμάτων !! 

ΖΕΟΣ

Γνωρίζετε ότι υπάρχει Ελληνική μπύρα που εξάγεται σε Καναδά και ΗΠΑ;

Γνωρίζετε ότι υπάρχει ελληνική μπύρα που για αρκετούς γευσιγνώστες των απαστερίωτων, συγκαταλέγεται στο Top -10 των ευρωπαϊκών;

Αν δεν γνωρίζετε τα παραπάνω δεν γνωρίζετε την ζυθοποιία ΖΕΟΣ. Ο Χρήστος Παπαδήμας ιδρυτής της ζυθοποιίας, με εμπειρία για τις μπύρες από τον Καναδά,  συνεργάστηκε με το διάσημο ζυθοποιό του Βανκούβερ, David Wood και το μάγο της ζυθοποίησης Barry Murray και έκαναν πραγματικότητα το όνειρο για μια μοναδική ζυθοποιία στην Ελλάδα.

Η ΖΕΟΣ βρίσκεται στον Ίναχο Αργολίδας, 4χλμ μακριά από το Άργος. Με το αρτεσιανό νερό της Πελοποννήσου από τους Μύλους, μαγιά από την Γερμανία και  λυκίσκους από όλο τον κόσμο, ο David Wood δημιούργησε την πρώτη βαρελίσια παρτίδα της ΖΕΟΣ, το 1998.

Από τότε, αρκετή μπύρα κύλησε από το βαρέλι και σήμερα, η ζυθοποιία διανέμει τις εμφιαλωμένες μπίρες της σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο. Εξάγει στον Καναδά, στις ΗΠΑ (Καλιφόρνια, Φλόριντα και Ουάσινγκτον) και συναντάται κυρίως σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Το ζυθοποιείο, περίπου 600τμ, διαθέτει επτά δεξαμενές για την μπύρα, μια για νερό και ακόμα μια για την ζύμωση. Η δυνατότητα παραγωγής του είναι τα 2 εκ λίτρα.

Στην γκάμα προϊόντων της ζυθοποιίας βρίσκονται οι Zeos Pilsner στην κλασσική γυάλινη φιάλη και φρέσκια σε πλαστικό μπουκάλι του 1Lt, Zeos Blue MAK (Lager) και Zeos Black MAK επίσης σε γυάλινη φιάλη και φρέσκια σε πλαστικό μπουκάλι του 1 lt.

Η Ζέος Pilsner μη παστεριωμένη, βαρελίσια και σε πλαστικό μπουκάλι του 1 λίτρου. Δεν διαρκεί παραπάνω από 45 ημέρες από την ημέρα παραγωγής της, γι' αυτό δύσκολα θα τη βρείτε στις κάβες. Μπορείτε όμως να την παραγγείλετε. Για αρκετούς γευσιγνώστες τών απαστερίωτων συγκαταλέγεται στο Top -10 των ευρωπαϊκών, όσο υπερβολικό και αν διαβάζεται. Απλά δοκιμάστε τη!

Όλες οι μπίρες της ΖΕΟΣ περιέχουν και βύνη σιταριού. Για την Pilsner τους, στα 500 κιλά κριθάρι βάζουν 35 κιλά σιτάρι και 700 γραμμάρια κριθάρι καβουρδισμένο. Στη μικροζυθοποιία ΖΕΟΣ ως πρώτη ύλη χρησιμοποιούν το ποιοτικό γερμανικό κριθάρι και σιτάρι Bamberg, το οποίο είναι το ακριβότερο στην αγορά. Το τσουβάλι με το μαύρο κριθάρι είναι το καβουρδισμένο.

Η ΖΕΟΣ παράγει και για λογαριασμό της First Lomax από την Σαντορίνη τη σειρά των Volkan (Blonde, Black και White). Ειδικά για τις Volkan χρησιμοποιεί τις πρώτες ύλες που της παρέχει η First Lomax για τις μπύρες της, καθώς και την δαπανηρή εγκατάσταση για να φιλτράρει το νερό μέσω του ηφαιστιογενούς πετρώματος.  

Η ζυθοποιία ΖΕΟΣ έχει συνεργασία και με τις γνωστές ελληνικές εταιρείες ΓΙΟΥΛΑ και ΒΙΤΟΓΙΑΝΝΗΣ για να εμφιαλώνει τις μπύρες και να τις σφραγίσει, αυξάνοντας τον κύκλο εργασιών τους. Για την περαιτέρω συμβολή της στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας, η ΖΕΟΣ διερευνά τις δυνατότητες  χρήσης ελληνικού κριθαριού, όπως πράττουν ήδη άλλες ζυθοποιίες.

Από τα τέλη του 2016 η ζυθοποιία ΖΕΟΣ επέκτεινε τις δραστηριότητες της μέσω συνεργασίας με τοπικό εργαστήριο σαπωνοποιίας στην παραγωγή και εμπορία σαπουνιών μπύρας και ήδη διαθέτει στην αγορά 4 τύπους αρωματικών σαπουνιών βασισμένα στην απαστερίωτη φρέσκια μπύρα που η ίδια παράγει. 

Ιναχος Αργους

Ο Ίναχος ανήκει στον Δήμο Άργους-Μυκηνών της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας. Η επίσημη ονομασία είναι "ο Ίναχος" και έδρα του Δήμου είναι το Άργος.  

Το όνομά του το πήρε από τον πρώτο βασιλιά του Άργους, τον  Ίναχο, γιο του Ωκεανού και της Τέθητος, που έδωσε το όνομά του, στον ποταμό Ίναχο ο οποίος περνούσε μπροστά από τα τείχη της πόλεως. Η βασιλεία του χρονολογείται το 1986 π.Χ. Σύμφωνα με τον μύθο, μετά τις πλημμύρες του Δευκαλίωνος, ο Ίναχος οδήγησε αυτούς που επέζησαν, από τα βουνά στις πεδιάδες. Όταν η Ήρα και ο Ποσειδών διαμάχησαν για την κυριαρχία του τόπου, ο Ίναχος έλαβε το μέρος της Ήρας και γι' αυτό ο Ποσειδώνας τον τιμώρησε, στερεύοντας όλους τους ποταμούς του Άργους. Από το όνομα του, οι Αργείοι ονομάζονταν επίσης Ιναχίδες.

Όλη η Αργολίδα είναι εξαιρετικά δημοφιλής τουριστικός προορισμός αλλά επίκεντρο είναι το πανέμορφο Ναύπλιο με το Παλαμήδι, το Μπούρτζι, την Ακροναυπλία, το πολύ ενδιαφέρον Αρχαιολογικό Μουσείο και το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα.

Η Αργολίδα είναι διάσπαρτη από αρχαιολογικές θέσεις όπως οι Μυκήνες & η Τίρυνθα (μνημεία Unesco), το Ηραίο και η αρχαία αγορά στο Άργος όπου υπάρχει και το μουσείο και βεβαίως το Ασκληπιείο (μνημείο Unesco) στην Επίδαυρο με το περίφημο θέατρο.

Στον  τομέα της οικονομικής ανάπτυξης υπάρχουν δύο μονάδες που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον. Η πρώτη είναι ο Ελληνικός καφές "NECTAR". Η εταιρία που τον παρήγαγε ιδρύθηκε  το 1951 στο Άργος, ενώ το 2008 δημιουργήθηκε στις Μυκήνες μια σύγχρονη μονάδα επεξεργασίας και συσκευασίας καφέ.

Η δεύτερη είναι η εταιρεία ΖΕΟΣ, με την παραγωγή τοπικής μπύρας. Αυτή η τοπική μπύρα, έλαβε το δεύτερο βραβείο της καλύτερης μπύρας στον κόσμο σε διαγωνισμό στην Αμερική!!!

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται για τα εξής τοπικά προϊόντα:

Πορτοκάλια (θεωρούνται από τα νοστιμότερα!), μανταρίνια, αγκινάρες Ιρίων και λοιπών περιοχών, βιολογικές Φράουλες, ντομάτες Παναρητιού, εμφιαλωμένο κρασί, ούζο, τσίπουρο και μαστίχα, τυριά Αραχναίου και Πυργιώτικων, χυλοπίτες και τραχανάς Αργολίδας, γκιόσα, χοντρό και γκόγκες στα Αρβανιτοχώρια. 

Αξίζει να δοκιμάσετε τα χειροποίητα ζυμαρικά (γκόγκες), τα σαΐτια (τηγανητές πίτες με τυρί και μυρωδικά ) και τα τοπικά γλυκά. Ξεχωρίζουν τα ραφιόλια, είδος καλτσουνιών με χειροποίητο φύλλο, αμύγδαλο, λικέρ μαστίχας και ανθόνερο, τα αμυγδαλωτά και οι σαμουσάδες (σιροπιαστό γλυκό με αμύγδαλο, καρύδι, σουσάμι, αλλά και κανελογαρίφαλα και μοσχοκάρυδο). 

Ως προς το κρασί, ο περίφημος Μαλβάζιος Οίνος, αν και δεν παράγεται πια στην περιοχή, λειτούργησε σαν ένα είδος συστατικής επιστολής που άνοιξε τις πόρτες της αγοράς στους τοπικούς παραγωγούς. Σημαντικό ατού του νομού είναι η ύπαρξη μιας σειράς ιδιαίτερων τοπικών ποικιλιών, οι οποίες έχουν δώσει θετικά αποτελέσματα και υπόσχονται ακόμα περισσότερα αν μελετηθούν και αξιοποιηθούν προσεκτικά. Ήδη κυκλοφορούν αρκετά κρασιά που έχουν ως βάση τον Πετρουλιανό, τη Θράψα και την Κυδωνίτσα. Ο νομός έχει δικαίωμα στην παραγωγή δύο κρασιών με την ένδειξη Τοπικός Οίνος.

Στην περιφερειακή ενότητα (νομό) Αργολίδας τα περισσότερα αμπέλια και οινοποιεία βρίσκονται βορειοδυτικά στις δημοτικές ενότητες Κουτσοποδίου και Λυρκείας, κοντά στα σύνορα με την Κορινθία, αφού η περιοχή είναι τμήμα της ζώνης των οίνων.