Σάλτσα Σαγανάκι-Ντομάτα, "Provil", 180gr

Συνοδεύει άριστα γαρίδες σαγανάκι!

Προσωρινά μη διαθέσιμο

Κωδικός προϊόντος: 00000143

Οι σάλτσες είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα σε κάθε κουζίνα! Από την αρχαία Ελλάδα γνωρίζουμε ότι στη βάση της διατροφής ήταν τα δημητριακά με ελαιόλαδο, ξύδι, χόρτα ή μια σάλτσα ψαριού γνωστή με την ονομασία “γάρον’’. Επίσης τα ψάρια που καταναλώνονταν σε μεγάλες ποσότητες, μαγειρεύονταν με πολλούς τρόπους αλλά την επιδεξιότητά του κάθε μάγειρας την έδειχνε με τις σάλτσες από μυρωδικά, καρυκεύματα και τυριά, με τις οποίες συνοδεύονταν τα θαλασσινά.

Οι σάλτσες είναι λοιπόν παρασκευάσματα αραιά ή πηχτά σαν κρέμα, ζεστά ή κρύα που συνοδεύουν ορισμένα φαγητά και τους προσθέτουν γεύση, χωρίς όμως να καλύψουν τη γεύση του κύριου υλικού. Αυτή άλλωστε είναι και μία πετυχημένη σάλτσα.

Οι πρώτες σάλτσες δημιουργήθηκαν και από την ανάγκη να μην πετιέται τίποτε από το φαγητό και μάλιστα ο ζωμός που έμενε στο τέλος και ήταν πολύ γευστικός και νόστιμος. Ακόμη, σε πολλές περιπτώσεις, με την ανάμειξη του κύριου υλικού με τη σάλτσα αυξάνεται ο χρόνος διατήρησης και εξαφανίζονται τυχόν άσχημες μυρωδιές. Η λύση δόθηκε με τη χρήση χορταρικών, μπαχαρικών, μούστου και αργότερα στην Αναγέννηση με τη χρήση αυγών, βούτυρου και αλευριού. 

Εκείνη την εποχή κεντρική μορφή ήταν η Αικατερίνη των Μεδίκων που πηγαίνοντας στη Γαλλία για να παντρευτεί τον Ερρίκο Β`, πήρε μαζί τις συνταγές της ιταλικής κουζίνας, που επεξεργάστηκαν οι Γάλλοι μάγειροι, μεταβάλλοντας και καθιερώνοντας μέχρι σήμερα τη φήμη της Γαλλικής κουζίνας, με κύριες σάλτσες που μέχρι σήμερα είναι κλασικές.

Αυτές είναι: η σάλτσα  ντεμι-γκλάς ή σάλτσα Μαδέρας που είναι μια σκουρόχρωμη σάλτσα που παρασκευάζεται από ένα καλό ζουμί σιγομαγειρεμένου κρέατος, καλά δεμένου με αλεύρι και συμπληρωμένου με λίγο φρέσκο βούτυρο. Η δεύτερη κλασική σάλτσα είναι η βελουτέ, μια ανοιχτόχρωμη σάλτσα που γίνεται με βούτυρο, αλεύρι και καυτό ζωμό από μοσχάρι, κοτόπουλο ή από ψάρι αρωματισμένο με χορταρικά. Η πιο γνωστή όμως σε όλους και η πιο χρησιμοποιημένη είναι η άσπρη σάλτσα μπεσαμέλ που στην πρώτη της έκδοση περιείχε κρέμα γάλακτος αντί για γάλα. Τέλος, η σάλτσα ολλαντέζ, βάση της οποίας είναι τα αυγά που αραιώνονται με βούτυρο και χυμό λεμονιού. Στην κρύα της μορφή, η σάλτσα αυτή με λάδι, γίνεται η αγαπημένη μαγιονέζα.

Στην ελληνική κουζίνα όμως, κυρίαρχο ρόλο κατέχουν οι κόκκινες σάλτσες, από ένα μοναδικό υλικό την ντομάτα, που αν και είναι καρπός λατινοαμερικάνικης προέλευσης έχει κυριαρχήσει στη Μεσόγειο, όχι μόνο σαν επιτραπέζιο λαχανικό αλλά σαν κύριο υλικό μιας μεγάλης ποικιλίας από σάλτσες.

Στη χώρα μας, τις επιτραπέζιες, χωραφίσιες ντομάτες εκτός από τις ωμές σαλάτες, τις μαγειρεύουμε, φτιάχνουμε ντοματοχυτό και σάλτσες αρωματισμένες ή φτιαγμένες από τοπικές ελληνικές συνταγές που δίνουν επιπλέον άρωμα και γεύση στην κουζίνα.

Βασισμένες σε κλασικές παραδοσιακές ελληνικές συνταγές θαλασσινών, οι νέες σάλτσες της Provil αναδύουν, μέσα από την βελούδινη υφή τους τις εξαίσιες γεύσεις και τα χαρακτηριστικά αρώματα των πιο εκλεπτισμένων και φημισμένων πιάτων για ψάρια και θαλασσινά. Έτοιμες προς χρήση και ιδανικές για γρήγορο αποτέλεσμα, ξεχωρίζουν για την μοναδική τους εμφάνιση, διακρίνονται για την άψογη συμπεριφορά τους, κατά τη διάρκεια της εφαρμογής, αλλά και τη μοναδική προσαρμοστικότητά τους σε κάθε είδος κουζίνας. Ένα βασικό και αναπόσπαστο γαστρονομικό στοιχείο που χαρίζει πλούσια γεύση και δίνει την τελευταία και πιο σημαντική νότα σε κάθε γευστική δημιουργία. 

Η σάλτσα σαγανάκι-ντομάτα, είναι μια κόκκινη σάλτσα με πλούσια υφή και χαρακτηριστικό άρωμα, είναι ιδανική για συνταγές όπως γαρίδες σαγανάκι, καλαμαράκια με κόκκινη σάλτσα, αλλά και πολλές ακόμα διαφορετικές γευστικές προτάσεις, για κάθε είδους κουζίνα.  

Provil Θεσσαλονίκης

Ένας μοναδικός κόσμος γεύσεων και αρωμάτων!

Πριν από 25 χρόνια περίπου μια μοναδική επιχειρηματική ιδέα υλοποιήθηκε. Η δημιουργία ενός ιδιαίτερου κόσμου αρωμάτων και γεύσεων, που ενισχύουν και αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο όλες τις κουζίνες των σπιτιών, αλλά και των εστιατορίων, των ερασιτεχνών αλλά κυρίως των επαγγελματιών της μαγειρικής.   

Μπαχαρικά από κάθε µέρος της γης, μείγματα καρυκευμάτων σε σκόνη ή σε υγρή μορφή, η µεγαλύτερη ποικιλία από µαρινάτες στην Ελλάδα, αποξηραµένα βότανα και αρωµατικά φυτά συνθέτουν τον κόσµο της Provil, πάντα µε γνώµονα την υψηλή ποιότητα παραγωγής.

Τα προϊόντα της είναι καρυκεύµατα, σάλτσες, µπαχαρικά, αρωματικά φυτά και βότανα. Σημαντικό είναι να τονίσουμε ότι αντικείμενό της είναι και η συλλογή και συσκευασία αρωματικών φυτών της ελληνικής αγοράς, η επεξεργασία και η πώλησή τους.  

H ομάδα επιλογής προιόντων του e-clectic.gr έχει εντάξει στην γκάμα του και σας προσφέρει σάλτσες ντομάτας με μοναδικές συνταγές, πέστο βασιλικού και λιαστής ντομάτας και τα ιδιαίτερων γεύσεων τσάτνεϊ καθώς και τις γλυκές πίκλες.

Σύντομα η συνεργασία μας με την Provil θα επεκταθεί και σε νέους κωδικούς.

Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη είναι μία από τις πιο αγαπημένες πόλεις της Ελλάδας. Συχνά αναφέρεται ως συμπρωτεύουσα γιατί πραγματικά διαθέτει μια στρατηγική θέση και αιώνες τώρα αποτελεί μια πολυπολιτισμική πόλη. Αποτελεί έδρα του ομώνυμου Δήμου, της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης.

Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης, στο μυχό του Θερμαϊκού κόλπου. Κτισμένη αμφιθεατρικά στις πλαγιές του Κέδρινου λόφου, περιβάλλεται στα ανατολικά από το δάσος του Σέιχ Σου. Στη Σίνδο υπάρχει η βιομηχανική ζώνη, στα νότια οι περιοχές του αεροδρομίου και της Θέρμης, ενώ στα νοτιοανατολικά η περιοχή του Πανοράματος.

Νοτιοανατολικά της πόλης υψώνεται το όρος Χορτιάτης, φυσική οχύρωση και μία πηγή της. Βορειοδυτικά απλώνεται η πεδιάδα της Θεσσαλονίκης, που συμπληρώνει τις ανάγκες της σε ύδρευση. Βόρεια της πόλης υψώνεται το όρος Σιβρί που χωρίζεται από τον Χορτιάτη με το πέρασμα του Δερβενίου. Η πεδιάδα ευνόησε την οικονομική ανάπτυξη της πόλης και της γύρω περιοχής, καθώς σχηματίστηκε σταδιακά από τις προσχώσεις των ποταμών που διαρρέουν το νομό, κάνοντάς την ιδιαίτερα εύφορη.

Οι τρεις ποταμοί, ο Αξιός, ο Λουδίας και ο Γαλλικός, εκβάλλουν δυτικά της πόλης ενώ πιο νότια εκβάλλει ο Αλιάκμονας. Το Δέλτα του Αξιού αποτελεί υγροβιότοπο 22.000 στρεμμάτων ιδιαίτερης σημασίας, που προστατεύεται από τη Σύμβαση Ραμσάρ.  Αυτή η μοναδική θέση της και η ύπαρξη του λιμανιού της ως φυσικής πύλης όλης της Βορείου Ελλάδας προς τη θάλασσα αλλά και η φυσική οχύρωσή της καθιστούν τη Θεσσαλονίκη αφενός σημαντικό στρατηγικό σημείο, αφετέρου εμπορικό, συγκοινωνιακό και πολιτισμικό σταυροδρόμι από την αρχαιότητα έως και τα σημερινά χρόνια.

Θεσσαλονίκη όμως σημαίνει και γαστρονομία. Το γευστικό τοπίο της Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζεται κυρίως από τα μεζεδοπωλεία-ουζερί ( Πλατεία Άθωνος, αγορά Μοδιάνο, Μπιτ Παζάρ, Πλατεία Ναυαρίνου, Λαδάδικα, Άνω Πόλη, Καλαμαριά κ.α. ) με τους ψαγμένους μεζέδες και τα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας, τα οποία δίνουν έμφαση στις βορειοελλαδίτικες σπεσιαλιτέ. Δεν λείπουν τα έθνικ εστιατόρια, οι μπυραρίες, τα bar-restaurants, όπως και οι πιο gourmet χώροι – κάποιοι μάλιστα μέσα σε ξενοδοχεία και μουσεία.

Το πρόχειρο φαγητό έχει την ποικιλία του από το κλασικό κουλούρι Θεσσαλονίκης ( γεμιστό με ό,τι μπορείτε να φανταστείτε ) και την μπουγάτσα με τυρί ή κρέμα μέχρι τα πολλά σουβλατζίδικα. Ακόμη παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και νέοι φούρνοι σας ξεσηκώνουν με κλασικές γλυκές γεύσεις όπως τα τρίγωνα Πανοράματος, το γεμιστό τσουρέκι, τα πολίτικα γλυκά ( καζάν ντιπί, εκμέκ κανταΐφι κ.ά. ) και τα σιροπιαστά.