Πέστο βασιλικού, "Provil", 180gr

Συνοδεύει άριστα τα ζυμαρικά!

Προσωρινά μη διαθέσιμο

Κωδικός προϊόντος: 00000013

Το πέστο είναι ιταλικό παρασκεύασμα με βάση τα φύλλα του βασιλικού, σκόρδο και ελαιόλαδο, κουκουνάρι και τυρί πεκορίνο ή παρμεζάνα, που πολτοποιούνται ώστε να έχουν υφή σάλτσας. Χρησιμοποιείται ως σάλτσα σε μακαρόνια και υπάρχουν αρκετές παραλλαγές του από διάφορες περιοχές της Ιταλίας.

 

Το ιταλικό όνομα pesto προέρχεται από το ρήμα pestare, που σημαίνει κοπανίζω, συντρίβω αφού στην αρχική συνταγή τα συστατικά «συνθλίβονται» ή αλέθονται σε μαρμάρινο γουδί με ένα ξύλινο γουδοχέρι. Για το λόγο αυτό, το πέστο χρησιμοποιείται και ως όρος για οτιδήποτε γίνεται με κοπάνισμα, γι 'αυτό η λέξη χρησιμοποιείται για αρκετά πέστο στην Ιταλία. Παρ 'όλα αυτά, το «κλασσικό» πέστο της Γένοβας είναι αδιαμφισβήτητα το πιο δημοφιλές πέστο τόσο στην χώρα προέλευσής του αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο.

 

Η ιστορία του πέστο, ξεκινά από τους αρχαίους Ρωμαίους που συνήθιζαν να τρώνε έναν παρόμοιο πολτό, από σκόρδο, αλάτι, τυρί, βότανα, ελαιόλαδο και ξύδι.  Η εισαγωγή του βασιλικού, συνέβη πρόσφατα και καταγράφεται για πρώτη φορά στα μέσα του 19ου αιώνα. Η καταγωγή άλλωστε του βασιλικού είναι από την Ινδία, αλλά απέκτησε σταθερές ρίζες στις περιφέρειες της Λιγουρίας, στην Ιταλία και ήταν άφθονος φυσικά μόνο όταν ήταν της εποχής, γι 'αυτό η μαντζουράνα και ο μαϊντανός προτείνονται ως εναλλακτικές λύσεις, όταν ο βασιλικός λείπει.

 

Το πέστο χρησιμοποιείται συνήθως στα ζυμαρικά,  με μινεστρόνε, σερβίρεται με φέτες ντομάτας και με κομμάτια από βραστές πατάτες. Το πέστο εμφανίζεται σε μια ποικιλία από συνταγές, ορισμένες παραδοσιακές και κάποιες σύγχρονες. Έξω από την Ιταλία, το όνομα πέστο έχει χρησιμοποιηθεί για όλα τα είδη κρύας σάλτσας ή ντιπ, ως επί το πλείστον χωρίς κανένα από τα αρχικά συστατικά, όπως ρόκα, μαύρες ελιές, φλούδα λεμονιού, κόλιανδρο, ή μανιτάρια.

 

Η σάλτσα Pesto φρέσκου βασιλικού, με ελαιόλαδο, βασιλικό και παρμεζάνα, που προτείνουμε εδώ, είναι μία από τις διεθνείς σάλτσες που παρασκευάζει η Provil.  Απαλές ή πικάντικες, ethnic ή μεσογειακές, για κρέας, ψάρι ή ζυμαρικά με  γεύσεις και μυρωδιές από όλες τις γωνιές κόσμου, προσφέρουν με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, έντονη γεύση, άρωμα και χρώμα στην κάθε εφαρμογή.

 

Η μεγάλη ποικιλία τους, δίνει λύσεις σε οποιαδήποτε κουζίνα εφαρμόζονται, από πιάτα με κόκκινα και λευκά κρέατα μέχρι συνταγές με ψάρια και ζυμαρικά.  Σάλτσες εμπνευσμένες από τις κουζίνες όλου του κόσμου, προσφέρουν με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους έντονη γεύση, ιδιαίτερο άρωμα και ξεχωριστό  χρώμα σε κάθε συνταγή. 

Provil Θεσσαλονίκης

Ένας μοναδικός κόσμος γεύσεων και αρωμάτων!

Πριν από 25 χρόνια περίπου μια μοναδική επιχειρηματική ιδέα υλοποιήθηκε. Η δημιουργία ενός ιδιαίτερου κόσμου αρωμάτων και γεύσεων, που ενισχύουν και αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο όλες τις κουζίνες των σπιτιών, αλλά και των εστιατορίων, των ερασιτεχνών αλλά κυρίως των επαγγελματιών της μαγειρικής.   

Μπαχαρικά από κάθε µέρος της γης, μείγματα καρυκευμάτων σε σκόνη ή σε υγρή μορφή, η µεγαλύτερη ποικιλία από µαρινάτες στην Ελλάδα, αποξηραµένα βότανα και αρωµατικά φυτά συνθέτουν τον κόσµο της Provil, πάντα µε γνώµονα την υψηλή ποιότητα παραγωγής.

Τα προϊόντα της είναι καρυκεύµατα, σάλτσες, µπαχαρικά, αρωματικά φυτά και βότανα. Σημαντικό είναι να τονίσουμε ότι αντικείμενό της είναι και η συλλογή και συσκευασία αρωματικών φυτών της ελληνικής αγοράς, η επεξεργασία και η πώλησή τους.  

H ομάδα επιλογής προιόντων του e-clectic.gr έχει εντάξει στην γκάμα του και σας προσφέρει σάλτσες ντομάτας με μοναδικές συνταγές, πέστο βασιλικού και λιαστής ντομάτας και τα ιδιαίτερων γεύσεων τσάτνεϊ καθώς και τις γλυκές πίκλες.

Σύντομα η συνεργασία μας με την Provil θα επεκταθεί και σε νέους κωδικούς.

Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη είναι μία από τις πιο αγαπημένες πόλεις της Ελλάδας. Συχνά αναφέρεται ως συμπρωτεύουσα γιατί πραγματικά διαθέτει μια στρατηγική θέση και αιώνες τώρα αποτελεί μια πολυπολιτισμική πόλη. Αποτελεί έδρα του ομώνυμου Δήμου, της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης.

Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης, στο μυχό του Θερμαϊκού κόλπου. Κτισμένη αμφιθεατρικά στις πλαγιές του Κέδρινου λόφου, περιβάλλεται στα ανατολικά από το δάσος του Σέιχ Σου. Στη Σίνδο υπάρχει η βιομηχανική ζώνη, στα νότια οι περιοχές του αεροδρομίου και της Θέρμης, ενώ στα νοτιοανατολικά η περιοχή του Πανοράματος.

Νοτιοανατολικά της πόλης υψώνεται το όρος Χορτιάτης, φυσική οχύρωση και μία πηγή της. Βορειοδυτικά απλώνεται η πεδιάδα της Θεσσαλονίκης, που συμπληρώνει τις ανάγκες της σε ύδρευση. Βόρεια της πόλης υψώνεται το όρος Σιβρί που χωρίζεται από τον Χορτιάτη με το πέρασμα του Δερβενίου. Η πεδιάδα ευνόησε την οικονομική ανάπτυξη της πόλης και της γύρω περιοχής, καθώς σχηματίστηκε σταδιακά από τις προσχώσεις των ποταμών που διαρρέουν το νομό, κάνοντάς την ιδιαίτερα εύφορη.

Οι τρεις ποταμοί, ο Αξιός, ο Λουδίας και ο Γαλλικός, εκβάλλουν δυτικά της πόλης ενώ πιο νότια εκβάλλει ο Αλιάκμονας. Το Δέλτα του Αξιού αποτελεί υγροβιότοπο 22.000 στρεμμάτων ιδιαίτερης σημασίας, που προστατεύεται από τη Σύμβαση Ραμσάρ.  Αυτή η μοναδική θέση της και η ύπαρξη του λιμανιού της ως φυσικής πύλης όλης της Βορείου Ελλάδας προς τη θάλασσα αλλά και η φυσική οχύρωσή της καθιστούν τη Θεσσαλονίκη αφενός σημαντικό στρατηγικό σημείο, αφετέρου εμπορικό, συγκοινωνιακό και πολιτισμικό σταυροδρόμι από την αρχαιότητα έως και τα σημερινά χρόνια.

Θεσσαλονίκη όμως σημαίνει και γαστρονομία. Το γευστικό τοπίο της Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζεται κυρίως από τα μεζεδοπωλεία-ουζερί ( Πλατεία Άθωνος, αγορά Μοδιάνο, Μπιτ Παζάρ, Πλατεία Ναυαρίνου, Λαδάδικα, Άνω Πόλη, Καλαμαριά κ.α. ) με τους ψαγμένους μεζέδες και τα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας, τα οποία δίνουν έμφαση στις βορειοελλαδίτικες σπεσιαλιτέ. Δεν λείπουν τα έθνικ εστιατόρια, οι μπυραρίες, τα bar-restaurants, όπως και οι πιο gourmet χώροι – κάποιοι μάλιστα μέσα σε ξενοδοχεία και μουσεία.

Το πρόχειρο φαγητό έχει την ποικιλία του από το κλασικό κουλούρι Θεσσαλονίκης ( γεμιστό με ό,τι μπορείτε να φανταστείτε ) και την μπουγάτσα με τυρί ή κρέμα μέχρι τα πολλά σουβλατζίδικα. Ακόμη παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και νέοι φούρνοι σας ξεσηκώνουν με κλασικές γλυκές γεύσεις όπως τα τρίγωνα Πανοράματος, το γεμιστό τσουρέκι, τα πολίτικα γλυκά ( καζάν ντιπί, εκμέκ κανταΐφι κ.ά. ) και τα σιροπιαστά.