Ζάχαρη καστανή εισαγωγής, χύμα, 1Kg

Προσωρινά μη διαθέσιμο

Κωδικός προϊόντος: 00000011

Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να χρησιμοποιούν την ακατέργαστη ζάχαρη αντί της επεξεργασμένης. Η ακατέργαστη ζάχαρη δεν είναι εντελώς… ακατέργαστη βέβαια, αλλά σίγουρα είναι σε πιο “αγνή” μορφή από την κλασική, λευκή κρυσταλλική ζάχαρη. Είναι όμως καλύτερη για την υγεία η καστανή, η καφέ ή η μαύρη ζάχαρη,  ή ” το marketing” έχει τον πρώτο λόγο; Η καστανή και η μαύρη ζάχαρη έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους; 

 

Άσπρη ζάχαρη: Η άσπρη ζάχαρη ή αλλιώς η σουκρόζη, παρασκευάζεται είτε από ζαχαρότευτλα είτε από ζαχαροκάλαμο. Η ακατέργαστη καφετιά ζάχαρη καθαρίζεται με πλύση, επαναδιάλυση, βρασμό, επανακρυσταλλοποίηση και φυγοκέντρηση, ώστε στο τέλος να έχουμε τη λευκή ζάχαρη. Αφού, λοιπόν, έχουν δημιουργηθεί οι κρύσταλλοι, επεξεργάζονται ακόμη περισσότερο, έτσι ώστε να αφαιρεθεί εντελώς η μελάσα και να μείνουν μόνο οι λευκοί κρύσταλλοι. Ανάλογα με το πάχος των κρυστάλλων της, υπάρχει η κρυσταλλική, η λεπτή και η άχνη. Τα 100 gr λευκής περιέχουν 387 kcal, 99.98% υδατάνθρακες και 0,02% νερό.

 

Καστανή ζάχαρη: Η καστανή ζάχαρη αποτελείται από κρυστάλλους σακχαρόζης με υπολείμματα μελάσας από ζαχαροκάλαμο ή παράγεται από την επαναπρόσθεση της μελάσας σε λευκή ζάχαρη. Η καστανή ζάχαρη του εμπορίου περιέχει κατά βάρος 10% μελάσα. Η μελάσα είναι πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β, μαγγανίου, φωσφόρου και ψευδαργύρου.

 

Μαύρη ζάχαρη: Η μαύρη ζάχαρη παράγεται από την πρώτη κρυσταλλοποίηση του ζαχαροκάλαμου και αποδίδει, μετά από κατεργασία, 70% κατά βάρος λευκή ζάχαρη. Ουσιαστικά, περιέχει περισσότερη μελάσα από την καστανή ζάχαρη, άρα περισσότερες βιταμίνες και μέταλλα από την τελευταία. Αναλυτικότερα, τα 100 gr μαύρης ζάχαρης περιέχουν 377 kcal, 97,3% υδατάνθρακες και 1,77% νερό και μέταλλα όπως σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο και νάτριο.

 

Τι να προτιμήσουμε τελικά από όλα τα παραπάνω; Όσον αφορά τη ζάχαρη, είτε λευκή είτε καστανή είτε μαύρη, οι θερμίδες είναι σχεδόν παρόμοιες, με μόνη διαφορά τις μικρές ποσότητες των βιταμινών και των μετάλλων που περιέχονται στην καστανή και μαύρη ζάχαρη, που όμως για να επωφεληθούμε από αυτές, χρειάζεται να καταναλώσουμε μεγάλη ποσότητα ζάχαρης, κάτι το οποίο εννοείται δεν το προτείνουμε.

 

Οι μεγαλύτερες διαφορές ανάμεσα στην καστανή και την λευκή ζάχαρη εντοπίζονται στη γεύση και τον τρόπο που συμπεριφέρεται το κάθε είδος στο μαγείρεμα γλυκών και φαγητών.

 

Ποιο συμπέρασμα βγάζουμε; Η ζάχαρη δεν είναι απαγορευτική από κανέναν, ούτε ακόμα από τους διαβητικούς, αρκεί να καταναλώνεται με μέτρο και κατά προτίμηση, συνοδεύοντας ένα γεύμα πλούσιο σε φυτικές ίνες, ώστε τα επίπεδα της γλυκόζης να μην αυξάνονται απότομα. Σίγουρα, αν είχαμε να επιλέξουμε μεταξύ λευκής και καστανής ή μαύρης ζάχαρης, θα καταναλώναμε τις δυο τελευταίες.

Sucre ΕΠΕ

Η εταιρεία στελεχώνεται από ανθρώπους με πολύχρονη εμπειρία στον χώρο της ζάχαρης και των τροφίμων.

Πρόκειται για μια ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία που προμηθεύει βιομηχανίες τροφίμων, εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, μελισσοκόμους, σοκολατοποιίες καθώς και Super Market. Πλεονέκτημά της, οι χαμηλές τιμές, η συνέπεια και η αξιοπιστία στην παράδοση των προϊόντων καθώς και η δυνατότητα τροφοδοσίας των πελατών της ανεξαρτήτως συνθηκών.

Περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας και δείτε τα προϊόντα της εταιρείας καθώς και τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.