Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο, Έπος Μεσσηνίας, 2L

Προσωρινά μη διαθέσιμο

Κωδικός προϊόντος: 00001147

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΕΠΟΣ

Το  εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο "ΕΠΟΣ" προέρχεται από τους πανέμορφους κάμπους και τα βουνά της Μεσσηνίας. Τίποτα δεν έχει αλλάξει στην παράδοση χιλιετιών. Η συγκομιδή του καρπού γίνεται ακόμα και σήμερα με ένα "απαλό χτύπημα" των κλαδιών του δέντρου, χρησιμοποιώντας ένα μακρύ ραβδί. Κατά συνέπεια, αποφεύγεται ο τραυματισμός του καρπού πράγμα που θα είχε αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα του τελικού προϊόντος.

Στη συνέχεια τα ειδικά σακιά με τον καρπό μεταφέρονται σε σύγχρονο ελαιοτριβείο και εντός το πολύ 24 ωρών από τη συγκομιδή παράγεται το ελαιόλαδο το οποίο αποθηκεύεται σε ειδικές ανοξείδωτες δεξαμενές.

Κατόπιν αυστηρού ποιοτικού ελέγχου συσκευάζεται από εξειδικευμένο προσωπικό με τη βοήθεια μηχανημάτων σύγχρονης τεχνολογίας. Έτσι, παράγεται το εξαιρετικής υφής, γεύσης και αρώματος εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο "ΕΠΟΣ" το οποίο και αποτελεί μοναδική επιλογή στη μαγειρική, σε κάθε είδος φαγητού και σαλάτας.

Από τα ευλογημένα ελαιόδεντρα της Τριφυλίας. Από τους ιερούς και πανάρχαιους ελαιώνες, από αυτούς που ακουμπάνε το κύμα και ανασαίνουν με την αύρα της θάλασσας του Ιονίου.

Έπος, Οικογενειακοί Ελαιώνες: Ώριμη μύτη με ξηρούς καρπούς προς την κατεύθυνση του καρυδιού. Μεστά αρώματα. Πάχος στο στόμα, σχετική δριμύτητα στο τελείωμα.  

GREEKPOL - Έπος Μεσσηνίας

Το Έπος του ελαιολάδου!

Ποικιλία Κορωνέικη! Το καλύτερο σε ποιότητα ελαιόλαδο... ή αλλιώς το έπος του λαδιού, εκεί στην καρδιά της Μεσσηνίας που είναι και η έδρα της παραγωγού εταιρίας GREEKPOL.  

Iδρύθηκε το 2005 από δύο αδέρφια, με πάθος για την υγιεινή διατροφή, που επένδυσαν στην αξία της παράδοσης του τόπου τους και στο αγαθό που τόσο πλούσια παρέχει... το ελαιόλαδο. Πλήρως εναρμονισμένοι με τα διεθνή πρότυπα και με εγκαταστάσεις που τηρούν όλες τις προδιαγραφές συστήματος διαχείρισης ποιότητας, εξασφαλίζουν άριστες συνθήκες παραγωγής και εμφιάλωσης γιατί:

 • Με την εμπειρία τους και τους συνεχείς ελέγχους επιλέγουν το καλύτερο ελαιόλαδο της περιοχής και το μεταφέρουν στις εγκαταστάσεις τους.
 • Το αποθηκεύουν σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε συνθήκες ελεγχόμενου περιβάλλοντος.
 • Τυποποιείται με αυστηρές προδιαγραφές που έχουν σκοπό την υγιεινή και την ασφάλεια του καταναλωτή.
 • Διενεργούνται συνεχείς ποιοτικοί έλεγχοι.
 • Ακολουθούνται πιστά όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την παραγωγή και εμφιάλωση του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου.
 • Η ποιότητα του ελαιόλαδου Έπος Μεσσηνίας, εγγυάται την απόλυτη γευστική ικανοποίηση του καταναλωτή.

Ποιότητα

Η GREEKPOL δίνει μεγάλη προσοχή στην ποιότητα του ελαιολάδου της γι' αυτό και εφαρμόζει σύστημα ποιοτικού ελέγχου και ιχνηλασιμότητας από το χωράφι μέχρι το ράφι.

Η οικογένεια της GREEKPOL καλλιεργεί τους δικούς της ελαιώνες, με ιδιαίτερη προσοχή σε κάθε παραγωγικό στάδιο, ενώ συνεργάζεται και με αρκετούς παραγωγούς της περιοχής, που μοιράζονται το ίδιο όραμα μαζί της, έτσι ώστε το αποτέλεσμα στο τελικό προϊόν να είναι ποιοτικά, όσο το δυνατόν καλύτερο.

Περιγραμματικά η διαδικασία παραγωγής και συσκευασίας του ελαιόλαδου ΕΠΟΣ είναι:

 • Επιλέγονται συγκεκριμένες περιοχές και ελαιώνες.
 • Γίνεται σωστή και τακτική περιποίηση των δέντρων καθόλη τη διάρκεια του έτους.
 • Συγκομιδή της ελιάς στο βέλτιστο σημείο ωρίμανσης του καρπού.
 • Μεταφορά στο ελαιοτριβείο με εγκεκριμένα μέσα και ελάχιστη αναμονή του καρπού πριν την έκθλιψη.
 • Έκθλιψη σε σύγχρονες εγκαταστάσεις ελαιοτριβείου που πληρούν όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας (ανοξείδωτες επιφάνειες, σωληνώσεις κλπ.).
 • Οργανοληπτικός και αναλυτικός έλεγχος του παραγόμενου ελαιολάδου.
 • Αποθήκευση του ελαιολάδου, ανά παρτίδα, σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε σταθερή θερμοκρασία.
 • Εμφιάλωση με εγκεκριμένα μηχανήματα εμφιάλωσης και δειγματοληπτικός έλεγχος σε κάθε παρτίδα που εμφιαλώνεται.
 • Δείγματα από κάθε παρτίδα αποστέλλονται σε εγκεκριμένο, από το παγκόσμιο συμβούλιο ελαιολάδου, εργαστήριο για χημικές αναλύσεις, ώστε να εξασφαλίζεται ότι το προϊόν πληρεί τις προδιαγραφές που καθορίζουν οι εθνικοί και διεθνείς κανονισμοί.

Στην GREEKPOL εφαρμόζεται και πιστοποιείται, από διεθνή φορέα πιστοποίησης, σύστημα διασφάλισης ποιότητας και υγιεινής EΛΟΤ ΕΝ ISO 22000:2005.

Οι εγκαταστάσεις είναι πιστοποιημένες από τον οργανισμό ΔΗΩ, για την εμφιάλωση βιολογικού ελαιολάδου και απο τον AGROCERT, για την εμφιάλωση ελαιολάδου (προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης) Π.Ο.Π. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.

Διακρίσεις - Βραβεία

Μέσα στα λίγα χρόνια λειτουργίας της, η εταιρεία GREEKPOL και τα προϊόντα της έχουν αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις:

 1. Χρυσό μετάλλιο συσκευασίας (ψηφοφορία κοινού ECOFESTIVAL 2007 Greece)
 2. Χάλκινο μετάλλιο γεύσης (Olive oil Festival 2008, Greece)
 3. Πρώτη ελληνική εταιρεία που εξάγει βιολογικό ελαιόλαδο στην Ιαπωνία (2008)
 4. Αργυρό μετάλλιο συσκευασίας (ψηφοφορία κοινού ECOFESTIVAL 2008 Greece)
 5. Καλύτερη συσκευασία τροφίμου στον κόσμο (2009 Hewlett Packard Third Annual Digital Labels and Packaging Printing WORLD Contest)
 6. Χάλκινο βραβείο Γεύσης (2012 LA California-USA olive oil competition)
 7. Έπαινος ετικέτας (2013 διαγωνισμός συσκευασίας περιοδικό ALL PACK)
 8. Αργυρό Βραβείο Ποιότητας. Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιολάδου, Λονδίνο 2016 (IOOC LONDON 2016)

Μεσσηνία

Η Μεσσηνία βρίσκεται στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο. Γεωγραφικά είναι ο νομός που ορίζεται στα βόρεια από τον ποταμό Νέδα και τα Αρκαδικά Όρη, στα ανατολικά από το όρος Ταΰγετος, στα νότια από τον Μεσσηνιακό Κόλπο και στα δυτικά από το Ιόνιο Πέλαγος. Συνορεύει στα βόρεια με το νομό Ηλείας, στα βορειοανατολικά με το νομό Αρκαδίας και στα ανατολικά με το νομό Λακωνίας.

Η Καλαμάτα, πρωτεύουσα του νομού είναι το εμπορικό και βιομηχανικό κέντρο του, καθώς και σημαντικό λιμάνι. Ο αγροτικός τομέας παραμένει σημαντικός με κύρια προϊόντα τα σύκα, την σταφίδα, τα σταφύλια και το κρασί, τα πορτοκάλια, τις ελιές και το ελαιόλαδο.

Στη Μεσσηνία αξίζει να ψωνίσετε ελιές, λάδι, κρασί, σύκα, παστέλια, σταφίδες, ούζο, ρακί, μαστίχα, λαλάγκια, λουκάνικα με πορτοκάλι, καθώς επίσης, μεταξωτά από τη μονή Καλογραιών.

Τοπικές νοστιμιές έχει πολλές η Μεσσηνία, όμως ξεχωρίζει η γίδα βραστή και το παστό, ο τηγανητός βακαλάος με σκορδαλιά και το ψητό γουρουνόπουλο.

Ο επισκέπτης της Μεσσηνιακής γης μένει κατάπληκτος  από τον πλούτο των καρπών, τα μύρια κρυστάλλινα νερά, το άριστο βοσκοτόπι προβάτων και βοδιών, χωρίς δύσκολο χειμώνα, και υπερβολική θέρμη το καλοκαίρι.

Γη φωτεινή, αφού ο ήλιος ανατέλλει από το απείρου κάλλους βουνό του Ταϋγέτου και φωτίζει το χτες και το σήμερα αυτού του πανέμορφου τόπου, με το καλοκαίρι να κρατά περισσότερο από το κανονικό, με τη καταγάλανη, την πεντακάθαρη και βραβευμένη για την καθαρότητα θάλασσά της, που απολαμβάνουν χειμώνα - καλοκαίρι ντόπιοι και επισκέπτες. Αξίζει τον κόπο να γνωρίσει κάποιος όλο το Νομό, αξίζει το κόπο να ανέβει στον Ταΰγετο, αξίζει το κόπο να επισκεφθεί τη Μάνη, τον τόπο των βράχων, της πέτρας, της θάλασσας και των φαραγγιών.

Εύφορες εκτάσεις, δαντελωτές ακρογιαλιές, αμμουδερές παραλίες, ήπιο κλίμα, παραθαλάσσιες και μεσόγειες κωμοπόλεις, γραφικά παραλιακά και ορεινά χωριά, αξιόλογοι αρχαιολογικοί χώροι και σημαντικά ιστορικά μνημεία καθώς και η τουριστική υποδομή προσελκύουν μεγάλο αριθμό ελλήνων και ξένων επισκεπτών στην Μεσσηνία.

Πρωτεύουσα και λιμάνι είναι η Καλαμάτα. Κατέχει τη θέση των αρχαίων Φαρών ενώ σήμερα είναι μια σύγχρονη πόλη με καλή ρυμοτομία και αξιόλογη οικονομική, πνευματική και καλλιτεχνική δραστηριότητα. Στην Καλαμάτα αξίζει να επισκεφθείτε το Κάστρο, την παλαιά πόλη κάτω από το Κάστρο, τον Μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής, τη βυζαντινή εκκλησία των Αγίων Αποστόλων, τη μονή Καλογραιών, τη Λαϊκή Βιβλιοθήκη, την Πινακοθήκη Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης, τα αναπαλαιωμένα νεοκλασικά, το πάρκο σιδηροδρόμων, ενώ θα απολαύσετε τη διαδρομή Καλαμάτα - Σπάρτη μέσα από τον Ταΰγετο.

Θέρετρα της Καλαμάτας είναι ο Αλμυρός και η Μικρή Μαντίνεια, ενώ η Ανδρούσα είναι μεσόγειο χωριό με έντονο παραδοσιακό χρώμα. Η Αβία και το Ακρογιάλι είναι παραθαλάσσιοι οικισμοί και οι Κιτριές είναι γραφικός παραθαλάσσιος οικισμός με γαλαζοπράσινα νερά.

Αξίζει η επίσκεψη στο παραθαλάσσιο θέρετρο Άγιος Ανδρέας και το χωριό Χράνοι, στο γραφικό ψαροχώρι του Αγίου Νικολάου, στον παραθαλάσσιο οικισμό Άγιος Δημήτριος,  στο ψαροχώρι Τράχηλα και στο σπήλαιο Καταφύγγι με σταλακτίτες.  Μέσα στα πλατάνια, τα έλατα και τα πεύκα, με τρεχούμενα νερά είναι τα ορεινά χωριά Αλαγωνία και Αρτεμησία, ενώ  το χωριό Βέργα αποτελείται από τρεις οικισμούς, την Παραλία, την Άνω Βέργα και την Κάτω Βέργα.

Οι Γαργαλιάνοι μία αγροτική κωμόπολη με επίνειο τη Μαραθόπολη και τις θαυμάσιες παραλίες Βρομονέρι, Αγία Σωτήρα, Μάτι, Χρυσή Άμμος, Λαγκουβάρδος και Αγία Κυριακή. Χαρακτηριστικό παραθαλάσσιο χωριό είναι επίσης η Καρδαμύλη, με το φαράγγι του ποταμού Βυρού, το νησάκι Μερόπη, το χωριό Προάστειο, την περιοχή του Φονέα, τον Κάμπο, το Κάστρο της Ζαρνάτας και το χωριό Σταυροπήγιο με πέτρινα παραδοσιακά σπίτια.

Η γραφική παραλιακή πόλη της Κορώνης, με το Φρούριο, το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη και το νησάκι Βενέτικο, η Κυπαρισσία, μία παραθαλάσσια κωμόπολη, με πολύ καλή αγορά και κίνηση και η Μεθώνη μια όμορφη παραλιακή κωμόπολη με Κάστρο, είναι τρεις εξαιρετικοί προορισμοί, όπως και οι μεσσηνιακές Οινούσσες που αποτελούνται από τα νησάκια Σαπιέντζα, Αγία Μαριανή και Σχίζα.

Αξίζει πάντα η επίσκεψη στην Αρχαία Μεσσήνη. Οι ντόπιοι τη λένε Νησί και είναι η μεσόγεια γεωργική κωμόπολη της Μεσσήνης. Παραλίες για κολύμπι υπάρχουν στον  Άγιο Νικόλαο, στην αμμουδιά της Μπούκας, στην Ανάληψη, στον Άγιο Αυγουστίνο και στην παραλία της Βελίκας. Το Πεταλίδι που έχει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη αποτελεί παραθεριστικό προορισμό. Η Πύλος ή Ναβαρίνο, η όμορφη ιστορική κωμόπολη με έντονο νησιώτικο χρώμα και αξιοθέατα όπως το Παλαιόκαστρο, το σπήλαιο του Νέστορα, το Νιόκαστρο, τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, την περιοχή της Βοϊδοκοιλιάς.

Η Στούπα ένα παραλιακό χωριό, τα χωριά Λεύκτρο και Καστανιά, τα Φιλιατρά με τη σύγχρονη οικιστική όψη, σε συνδυασμό με τα αρχοντικά,  την Αρχαία Πόλη, τον Πύργο των Θαυμάτων και την Χριστιανούπολη και ο Φοινικούντας, το ψαροχώρι που έχει εξελιχθεί σε τουριστικό θέρετρο και φημίζεται για την υπέροχη θάλασσά του, αποτελούν μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες.